Керівник служби безпеки засновника Amazon: саудівці "зламали" телефон Безоса

Неділя, 31 березня 2019, 01:58

Керівник служби безпеки засновника та гендиректора компанії Amazon Джеффа Безоса Гевін де Бекер заявив, що саудівський уряд "зламав" телефон Безоса та отримав несанкціонований доступ до його приватних даних.

Про це Гевін де Бекер написав у статті для The Daily Beast, передає Reuters.

"У січні таблоїд National Enquirer опублікував особисте листування між засновником Amazon та телеведучою Лорен Санчес. 

Після цього Безос заявив, що видання намагалося шантажувати його, погрожуючи опублікувати інтимні фотографії", - нагадує Reuters.

Засновник Amazon замовив приватне розслідування, щоби дізнатися, звідки у National Enquirer з'явилася інформація про його cтосунки з Лорен Санчес.

Керівник служби безпеки Безоса у своїй статті оголосив, що завершив розслідування.

"Наші дослідники і кілька експертів з високою впевненістю дійшли висновку, що саудівці мали доступ до телефону Безоса і отримували приватну інформацію", - написав де Бекер. 

За словами де Бекера, до розслідування були залучені провідні кіберексперти, які змогли відстежити саудівське шкідливе програмне забезпечення. Крім того, допомогу запропонували анонімні інформатори з оточення королівської родини Саудівської Аравії.

Представник посольства Саудівської Аравії у Вашингтоні не відповів одразу на запит про коментар.

У лютому міністр закордонних справ королівства заявив, що Саудівська Аравія "абсолютно не має ніякого відношення" до публікації таблоїдом National Enquirer особистого листування Безоса.

Раніше представник компанії American Media Inc, яка видає таблоїд, заявив, що видання діяло законно під час публікації листування Безоса.

Де Бекер повідомив, що передав висновки свого розслідування правоохоронним службам США.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування