МВС про голосування Ляшка: Покарання до 3 років обмеження волі

Неділя, 31 березня 2019, 14:06

Правоохоронці дадуть правову оцінку діям кандидата в президенти Олега Ляшка, який під час голосування продемонстрував журналістам власний заповнений бюлетень.

Про це під час брифінгу у неділю сказав радник очільника Міністерства внутрішніх справ Іван Варченко.

За його словами, частина порушень у день виборів пов'язана з нерозумінням виборців або свідомим порушенням статті 7 закону України про вибори - порушення таємниці голосування.

Зокрема, це стосується і кандидата у президенти, лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка, який продемонстрував свій вибір на камери журналістів.

"Один з кандидатів на пост президента сьогодні зробив ту річ, яка так само може кваліфікуватися як та, що має ознаки кримінального злочину, а саме – теж розкрив таємницю голосування", - сказав представник МВС.

"Закон прямо забороняє демонстрацію виборчого бюлетеня в приміщенні для голосування, не в кабінці, де ви здійснюєте, а вже в приміщенні. Тобто, розгортати бюлетень, показувати людям і розказувати "ось, як я проголосував", - цього робити не можна", - наголосив Варченко.

Він підкреслив, що законом прямо забороняється публічна демонстрація "пташечки", яка написана у бюлетені виборцем.

"Порушення цієї норми закону так само може тягнути за собою відповідальність до трьох років обмеження волі", - заявив радник очільника МВС.

Зазначається, що дії Ляшка будуть оцінені правоохоронцями.

"Поліція кваліфікує зараз ці випадки, всі випадки, які будуть відбуватися сьогодні, і там обов’язково буде надана правова оцінка", - підкреслив Варченко.

Нагадаємо:

  • 31 березня лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко проголосував на виборах президента і показав на камери бюлетень зі своїм голосом, чим порушив українське законодавство.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...