Даних про причетність правоохоронців до вбивства Кисельова немає – ДБР

Середа, 6 березня 2019, 11:15

У Державного бюро розслідувань немає інформації про можливу причетність співробітників правоохоронних органів до вбивства екс-власника заводу ювелірних виробів Сергія Кисельова.

Тому воно не може долучитися до розслідування, сказав директор ДБР Роман Труба під час експертної дискусії в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Не було фактичних даних, які б свідчили, що вбивство скоїв співробітник правоохоронного органу або інший суб'єкт, підслідний ДБР. Без цих підстав ми не здійснюємо досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні", – заявив він.

Труба звернув увагу, що після скоєння цього злочину з'явилося багато інформації про можливу причетність співробітника правоохоронного органу.

"Тому на місце події були направлені співробітники центрального апарату, слідчі (ДБР – ред.), які у разі отримання інформації про можливу причетність були б включені до складу групи або проводили б огляд місця події", – пояснив він.

Нагадаємо:

  • 5 березня на вулиці Флоренції у Дніпровському районі Києва застрелили чоловіка 1960 року народження, який був у "Мерседесі" біля багатоповерхівки. Як з'ясувалося, вбили колишнього власника ювелірної фірми ТОВ "ЮВК-Агат" Сергія Кисельова. 
  • У поліції є кілька версій щодо причин убивства, основна з яких – убивство з корисливих мотивів.
  • Кисельов нібито свідчив у справі "діамантових прокурорів".
  • Фігурант цієї справи, екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць заявив, що Кисельов не проходив у цій справі як свідок, але вимагав повернути вилучене в нього в 2010 році напівкоштовне й дорогоцінних каміння масою в кілька сотень кілограмів.
  • Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко заявив, що Сергій Кисельов не проходив у "справі діамантових прокурорів" ні як свідок, ні як заявник, ні як потерпілий.
  • Справа "діамантових прокурорів" розпочалася в липні 2015 року: екс-заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця звинуватили в хабарництві. Під час обшуків у них виявили близько $500 тисяч, коштовності, цінні папери, зброю й пакети з діамантами.
  • За даними ЗМІ, Сергій Кисельов не погодився ділитися ювелірним бізнесом із прокурорами і наразився на позапланову перевірку. Внаслідок "перевірки" у 2010 році в нього вилучили понад 500 кл золота, понад 50 кг банківського золота, близько 300 кг срібла, діаманти й інше коштовне каміння.
  • Коли спливла "діамантова справа", а в мережі з'явилися фото вилучених у Корнійця коштовностей, Кисельов упізнав свої вироби. 23 жовтня того ж року за заявою Кисельова відкрили провадження щодо ймовірного привласнення діамантів прокурором.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування