Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За порушення на виборах відкрили 61 кримінальне провадження – Аваков

Понеділок, 1 квітня 2019, 16:42

Упродовж дня і ночі виборів до поліції надійшло 2 тисячі 605 звернень про порушення, за цими фактами відкрито 61 кримінальне провадження.

Про це на брифінгу в Центральній виборчій комісії заявив глава МВС Арсен Аваков.

"Ми маємо безпрецедентний рівень безпеки і забезпечення прав на цих виборах. Системних порушень на виборах ми не побачили. Ми мали значну кількість звернень щодо порушень. Загалом зафіксовано 2605 звернень, в рамках таких звернень є адмінпротоколи і відкрито 61 кримінальне провадження", - сказав він.

Разом з тим Аваков додав, що "всі ці провадження мали несистемний характер, були одиничні, деколи анекдотичні".

"У цілому превенція стала символом цієї виборчої кампанії. Завдяки превенції ми змогли уникнути багатьох негативних фактів на цій виборчій кампанії, починаючи від сумнозвісних "сіток", які в значній мірі вдалося подолати, практично повна відсутність каруселей і багато інших факторів", - сказав Аваков.

Також, за його словами, добре спрацювала кіберполіція, яка блокувала всі спроби втручання у діяльність ЦВК з деяких ір-адрес у Києві та Росії.

У свою чергу керівник національної поліції Сергій Князєв уточнив, що стосовно незаконної агітації надійшло 140 повідомлень, стосовно фотографування бюлетенів – 149, підкупу виборців – 54, пошкодження бюлетенів – 38, неправдивих повідомлень про замінування – 18, спроб винесення бюлетенів з дільниць – 13.

"Лідером з реєстрації правопорушень є Дніпропетровська область – 16, Донецька – 7, Вінницька – 5, Чернігівська – 4, Харківська – 4, Черкаська 3. Але будь-яких кримінальних правопорушень, які могли б вплинути на хід виборчого процесу, поліція наразі не зафіксувала", - підсумував Князєв.

Нагадаємо:

  • За результатами опрацювання 85% протоколів у ЦВК, за Володимира Зеленського проголосували 30,34% виборців, за Петра Порошенка – 16,02%. 
  • Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.
  • Згідно з соцопитуваннями, проведеними напередодні першого туру виборів, у випадку виходу у другий тур Володимира Зеленського та Петра Порошенка, перемогу пророкували першому.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування