Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Другий тур: як соціологи моделювали результат

Неділя, 31 березня 2019, 23:45
Другий тур: як соціологи моделювали результат

Згідно з соцопитуваннями, проведеними напередодні першого туру виборів, у випадку виходу у другий тур Володимира Зеленського та Петра Порошенка, перемогу пророкували першому.

За даними великого опитування трьох соціологічних компаній, проведеного з 5 по 14 березня серед 15 тисяч респондентів (статистична похибка вибірки: не більше 0,8%), у цій парі Зеленський отримує 39% голосів, а Порошенко – 18%. 

 

Крім того, соціологи моделювали, кому у випадку виходу у другий Зеленського і Порошенка відійдуть голоси тих, хто програв.

Так, згідно з останнім опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, проведеним з 14 по 22 березня, 47,4% прихильників Юлії Тимошенко у випадку її програшу на виборах 31 березня у другому турі готові підтримати Володимира Зеленського.

Крім того, у такій парі Зеленський найбільшу підтримку отримає від електорату Анатолія Гриценка (91,7%) та Юрія Бойка (49,2%).    

 

Подібні результати за даними опитування 9-15 березня показувала Соціологічна група Рейтинг. 

 

Нагадаємо:

  • Згідно з даними Національного екзит-полу станом на 18:00, перший тур чергових президентських виборів 31 березня виграв шоумен Володимир Зеленський (30,4%). Друге місце посідає чинний президент Петро Порошенко (17,8%). Третій результат показує лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко (14,2%). 
  • У штабі Юлії Тимошенко заявляють, що за результатом підрахунку 29% оброблених протоколів дільничних виборчих комісій, Володимир Зеленський посідає перше місце, Тимошенко – друге, а Петро Порошенко – третє.  

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування