Вбивство працівника УДО: Печерський суд випустив підозрюваного з-під варти

Вівторок, 2 квітня 2019, 20:55

Печерський суд Києва випустив з-під варти боксера Петра Очеретяного, підозрюваного в убивстві працівника Управління державної охорони Василя Хмелюка.

Про це "Українській правді" повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

За її словами, Печерський суд Києва розглядав клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (термін спливає 2 квітня -ред), однак у позитивному рішенні відмовив.

"Суд оголосив лише результативну частину; у задоволенні клопотання відмов та обрав йому домашній арешт з 23.00 до 6.00 з обов’язками. Повний текст ухвали буде оголошено 5 квітня", – зазначила Максимець.

Вона додала, що прокуратура з таким рішенням не погоджується і готує апеляцію.

Нагадаємо:

  • 2 січня у Печерському районі столиці сталася бійка між двома чоловіками, у результаті якої один з них загинув. Підозрюваний у вбивстві разом з адвокатом згодом сам прийшов до правоохоронців.
  • Пізніше стало відомо, що підозрюваним у вбивстві 26-річного чоловіка на Печерську, який згодом сам здався поліції, є боксер Петро Очеретяний.
  • Загиблий - Василь Хмелюк, співробітник Управління державної охорони.  
  • 4 січня суд вирішив взяти Очеретяного під варту на два місяці із альтернативою застави.
  • 6 січня Очеретяний вийшов із СІЗО під заставу у 600 тисяч гривень.
  • Водночас прокуратура виграла апеляцію і 24 січня його знову взяли під варту. Сторона обвинувачення наполягала на ризиках переховування та зміни зовнішності Очеретяного.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування