США ввели санкції проти нафтових компаній і танкерів Венесуели

Субота, 6 квітня 2019, 05:29

Сполучені Штати прийняли пакет санкцій проти 2 нафтових компаній Венесуели - Ballito Bay Shipping Inc. і ProPer in Management Inc. - та 35 суден, які використовуються режимом Мадуро для експорту нафтопродуктів.

Про це заявили у Держдепі, передає "Укрінформ".

"США ввели санкції проти компаній Ballito Bay Shipping Inc. і ProPer in Management Inc., які працюють у нафтовому секторі Венесуели, та проти судна Despina Andrianna, яке використовувалося для транспортування нафти на Кубу", - повідомили у зовнішньополітичному відомстві США.

Зазначається, що до санкційного списку також потрапили 34 судна, пов'язані з державною нафтовою компанією Венесуели PDVSA (вона вже перебуває під санкціями).

"Ці дії спрямовані проти об'єктів і суден, за допомогою яких колишній режим Мадуро продовжував підривати добробут і демократію, на які заслуговує Венесуела", - підкреслили у Держдепі.

Нагадаємо:

  • У березні Мінфін США ввів санкції щодо золотодобувного підприємства Венесуели VG Compañía General de Minería de Venezuela (Minerven) і його президента.
  • 28 січня США запровадили санкції проти нафтового сектора Венесуели з метою заблокувати отримання доходів від продажів нафти адміністрацією президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Умовою продовження роботи компаній є перерахування коштів на рахунки, заблоковані для режиму Мадуро
  • Згодом Мінфін США запровадив санкції проти керівників Нацгвардії і поліції Венесуели за блокування доставки гуманітарної допомоги в країну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування