США ввели санкції проти золотодобувної компанії Венесуели

Середа, 20 березня 2019, 00:03

Мінфін США ввів санкції щодо золотодобувного підприємства Венесуели VG Compañía General de Minería de Venezuela (Minerven) і його президента.

Про це йдеться в прес-релізі на сайті міністерства фінансів США.

Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США (OFAC) внесло до списку санкцій венесуельське державне підприємство CVG Compañía General de Minería de Venezuela і його президента Адріана Антоніо Пердомо Мата за незаконні операції з золотом, "які продовжують підтримувати незаконний режим колишнього президента Ніколаса Мадуро" .

"Казначейство націлилося на золотодобувну компанію Minerven і його президента за підтримку оточення корумпованого режиму Мадуро. Ми будемо активно переслідувати тих, хто пов'язаний з безрозсудною незаконною торгівлею золотом Мадуро, яка сприяє цій фінансовій, гуманітарній і екологічній кризі", - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

У мінфіні пояснили, що Minerven, як єдиний державний переробник золота у Венесуелі, купує золото у шахтарів, які працюють в небезпечних умовах на незаконних шахтах, розплачуючись з ними венесуельськими Боліварами, які в результаті інфляції знецінюються.

"Ця практика дозволила нелегітимному режиму конвертувати свою знецінену валюту в золото і інші іноземні валюти, сплачуючи шахтарям майже нікчемні болівари, в той же час дозволяючи режиму Мадуро виживати і триматися за владу", - йдеться в заяві.

В результаті санкцій все майно і інтереси цієї компанії і її президента, а також будь-яких юридичних осіб, які прямо або побічно їм належать на 50 або більше відсотків, заблоковані.

Нагадаємо:

  • 28 січня США запровадили санкції проти нафтового сектора Венесуели з метою заблокувати отримання доходів від продажів нафти адміністрацією президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Умовою продовження роботи компаній є перерахування коштів на рахунки, заблоковані для режиму Мадуро
  • Згодом Мінфін США запровадив санкції проти керівників Нацгвардії і поліції Венесуели за блокування доставки гуманітарної допомоги в країну.
  • Віце-президент США Майк Пенс заявив, що Вашингтон скасує більше віз, виданих відомим венесуельцям, щоб збільшити тиск на президента Ніколаса Мадуро, щоб той відмовився від влади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News