Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аласанія: Якщо кандидати не прийдуть на "Суспільне", їм знайдуть заміну

Вівторок, 9 квітня 2019, 12:45

Якщо кандидати у президенти України Володимир Зеленський і Петро Порошенко не з’являться на дебати 19 квітня в студію "Суспільного", то їх замінять чимось нейтральним.

Про це на спільному брифінгу ЦВК і Національної телерадіокомпанії розповів голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

"Вся робота буде зроблена, вона вже є в кошторисі, з цим уже нічого не зробиш. В той час буде готова студія, модератор", - уточнив Аласанія.

"На екрані, якщо жоден з кандидатів не з’явиться, у нас буде напоготові будь-що нейтрального характеру, наприклад, маленьке звірятко буде загортати своїми ручками що-небуть, а в той час буде рухомий рядок: Перепрошую, кандидат … не з’явився на дебати", - пояснив Аласанія, що буде в ефірі "Суспільного" 19 квітня, починаючи з 20 години.

За словами Аласанії, він не виключає того, що офіційні дебати можуть збігатися у часі з ток-шоу, яке можуть провести кандидати на стадіоні "Олімпійський".

Голова правління НСТУ додав, що говорити про чіткі домовленості наразі неможливо, тому що штаби кандидатів між собою "грають".

Дебати на "Олімпійському", за словами Зеленського, заплановані на 19 годину 19 квітня, а в ефірі "Суспільного" на 20 годину. Аласанія вважає, що кандидати навряд чи встигнуть приїхати в студію.

"В мене є сумніви, що вони доїдуть. Знаючи обидва штаби, я не певний, що на це піде одна година", - сказав він. 

Також Аласанія додав, що "Суспільне" більш за все буде ретранслювати зустріч Порошенка і Зеленського на "Олімпійському", але о 20 годині в ефірі почнуться офіційні дебати.

"Можливо, вони обрали чи хочуть обрати Суспільне як майданчик для того, щоб налагодили між собою хоч якийсь діалог, бо допоки, як бачите, діалоги між ними є тільки в ютубі", - сказав Аласанія, додавши, що, ймовірно, штаб Зеленського і Порошенка між собою ніяк не контактує.

За словами голови ЦВК Тетяни Сліпачук, "Суспільне" в будь-якому разі підготується до дебатів і буде їх проводити 19 квітня з 20.00 до 21.00.

Також Сліпачук розповіла, що однією з обов’язкових вимог до дебатів на "Суспільному" є відсутність агітаційної символіки.

"В залі, в студії немає бути жодної символіки стосовно кандидатів, а людина, яка фактично веде ці дебати, не є ні арбітром, ніким іншим, окрім як модератором", - сказала вона.

Нагадаємо:

  • Перед першим туром президентських виборів Володимир Зеленський, Петро Порошенко та Юлія Тимошенко відмовилися прийти на дебати в ефірі "Суспільного", однак потім Тимошенко показово прийшла на ток-шоу "Зворотний відлік" – сказала коротку промову й пішла.
  • У першому турі виборів, які відбулися 31 березня, перемогу здобули Володимир Зеленський (понад 30% голосів) та Петро Порошенко (трохи менше 16%).  
  • Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів у президенти, які пройдуть у другий тур виборів (відбудеться 21 квітня), взяти участь у дебатах.
  • Наразі між кандидатами точиться дискусія з приводу часу і місця проведення дебатів.
  • Порошенко пропонує кілька раундів дебатів, а Зеленський запросив Порошенка влаштувати дебати на НСК "Олімпійський" 19 квітня.
  • У Порошенка погодилися на дебати 19 квітня і також будуть чекати Зеленського на стадіоні 14 квітня.
  • Водночас, офіційні дебати кандидатів заплановані в студії "Суспільного" ввечері 19 квітня.
  • Минулого тижня Порошенко здав на аналіз кров, сечу та волосся, а Зеленський – кров.
  • У відповідь, кандидатів закликали "не підміняти зміст формою" та зосередитися на реформах та їх реалізації.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...