Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штурм резиденції екс-президента Киргизстану: Спецназ відступив

Четвер, 8 серпня 2019, 02:35

Прихильники колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва змогли відтіснити силовиків, які намагалися затримати його в резиденції в селі Кой-Таш, поблизу Бішкека.

Про це пише киргизький портал Kloop.

Спецназ ДКНБ не зміг затримати колишнього президента Алмазбека Атамбаєва в його резиденції в селі Кой-Таш. Його прихильники змогли відтіснити силовиків і взяли в заручники шістьох оперативників.

Захоплених в заручники спецназівців обіцяли звільнити ближче до ранку. На одному з оприлюднених відео показано, що силовики перебувають під наглядом в будинку Атамбаєва.

Силовики залишили Кой-Таш приблизно о 3:30 ночі. В цей же час з дороги, що веде до резиденції колишнього президента, почали знімати оточення.

Атамбаєв записав відеозвернення до влади, в якому закликав "повернутися в правове поле", а також звернувся до силовиків і попросив їх "не стріляти у власний народ".

ДКНБ заявив, що під час штурму бойові кулі не застосовувалися. Пізніше прихильники Атамбаєва показали на відео, що знайшли бойові патрони від автомата Калашникова, які, за їхніми словами, належали силовикам.

Під час штурму загинув 22-річний спецназівець. ДКНБ звинуватив в його загибелі прихильників Атамбаєва - за версією спецслужб, причиною смерті міг бути постріл зі снайперської гвинтівки.

Нагадаємо:

  • 7 серпня спеціальні сили Киргизстану почали штурм резиденції Атамбаєва в селищі Кой-Таш. У момент початку облави Атамбаєв тиснув руки своїм прихильникам у внутрішньому дворі.
  • 27 червня 2019 року парламент Киргизстану проголосував за позбавлення Атамбаєва недоторканності і статусу екс-президента, що дає можливість притягнення до кримінальної відповідальності.
  • Атамбаєва підозрюють у корупції під час реконструкції ТЕЦ Бішкека і незаконному звільненні "злодія в законі" Азіза Батукаєва. Крім того, за даними журналістів, екс-президент приховав у декларації свої земельні ділянки.
  • Атамбаєв вважає, що зазнає політичного переслідування з боку влади, а всі звинувачення на свою адресу називає "нісенітницею".
  • Атамбаєв керував Киргизстаном з 2011 по 2017 рік і став першим президентом, який добровільно залишив посаду після першого терміну.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: