"Рішення скоріш в сфері психопатології": Ройтбурд оскаржуватиме звільнення з музею

Середа, 4 вересня 2019, 15:08

Джерело: Радіо Свобода

Художник Олександр Ройтбурд збирається подати протест на рішення обласної ради звільнити його з посади директора Одеського художнього музею.

Пряма мова Ройтбурда: "Це неправомірне рішення, воно суперечить і здоровому глузду, і законодавству. Це рішення скоріш в сфері психопатології, аніж юриспруденції, тому боротьба буде".

Що було раніше: Одеська обласна рада достроково розірвала контракт з директором Одеського художнього музею, відомим художником Олександром Ройтбурдом.

Питання внесли до порядку денного за пропозицією депутата Олексія Кобильнікова. Він заявив, що Ройтбурд ігнорує депутатські запити щодо фінансової діяльності музею і "знущається" над ними.

За його звільнення проголосував 51 депутат. Троє були проти, троє утрималися, 25 людей не голосували. "За" голосували фракції "БПП" (окрім Миколи Авілова ), "Опозиційний блок", "Довіряй ділам", окремі депутати "Батьківщини" та інших фракцій. 

Нагадаємо:

  • Відомий художник Олександр Ройтбурд виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею ще наприкінці 2017 року, проте депутати облради так і не проголосували за його кандидатуру.
  • Тоді у ситуацію втрутився губернатор області Максим Степанов. 19 березня він призначив Ройтбурда  керівником музею.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування