У Конгресі США почали розслідування щодо Трампа, Джуліані та України

Понеділок, 9 вересня 2019, 20:15
У Конгресі США почали розслідування щодо Трампа, Джуліані та України

Три комітети Палати представників Конгресу США заявили в понеділок, що розпочали "широкомасштабне розслідування" повідомлень про те, що президент Дональд Трамп, його адвокат Руді Джуліані та, можливо, інші чинили тиск на уряд України, щоб схилити його до сприяння кампанії з переобрання Трампа.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Представник демократів, який очолює комітети з питань розвідки, нагляду та закордонних справ Палати звернувся до Білого дому та Державного департаменту з проханням надати інформацію про те, що вони назвали намаганнями "маніпулювати українським правосуддям".

Трамп та деякі інші республіканці раніше запитували, чи не становило конфлікту інтересів те, що Хантер Байден, син колишнього віцепрезидента-демократа Джо Байдена, нині кандидата у президенти, був членом правління української газової компанії Burisma, членів якої звинувачують в ухиленні від сплати податків.

Читайте також: Час складних рішень: чим ризикують демократи, обираючи опонента Трампа

Нагадаємо:

  • 10 травня персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані заявив, що планує їхати в Україну, щоб умовити новообраного президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.
  • Пізніше Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у "середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів".
  • Серед таких людей він назвав екс-нардепа Сергія Лещенка. Сам Лещенко заявив, що тодішній генпрокурор України Юрій Луценко дезінформував Джуліані, щоб залишитися на своїй посаді.
  • За даними Washington Post, у Трампа чекають, що президент Володимир Зеленський повинен сприяти розвитку розслідування, відкритого щодо Байдена. Більше того, за даними видання, перегляд США військової допомоги для України був спробою шантажу українського лідера.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...