Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Діти – за паспортом: змінюється порядок перетину лінії розмежування

Четвер, 3 жовтня 2019, 13:10

Державна прикордонна служба попереджає про зміну порядок перетинання лінії розмежування на тимчасово окуповані території Донбасу.

Джерело: Держприкордонслужба, коментар УП її речника Андрія Демченка

Дослівно ДПСУ: "29 жовтня 2019 року відповідно постанови Кабміну набирає чинності порядок перетинання лінії розмежування на ТОТ у Донецькій та Луганській областях".

Пряма мова Андрія Демченка: "Одна з головних новацій: діти зможуть перетинати лінію розмежування виключно за паспортом, закордонним паспортом або проїзним документом дитини.

Це більшою мірою стосується, коли діти їдуть на окуповану територію. Якщо діти їдуть звідти, ми розуміємо, що не у всіх є такі документи. Вони зможуть перетинати лінію розмежування за свідоцтвом про народження, але – для того, щоб батьки змогли оформити на них документи".

Деталі: Процедура виїзду з ТОТ: батьки, діти зі свідоцтвом про народження проїжджають на контрольовану територію України, подають документи на оформлення паспорта або закордонного паспорта. Міграційна служба має видати їм довідку, що вони подали документи на отримання паспорта, з цією довідкою вони можуть повернутися на окуповану територію. Потім із цією довідкою вони зможуть перетнути лінію розмежування, коли їхатимуть забирати оформлені документи.

Варто врахувати, що пропуск на ТОТУ громадян України, які не досягли 16-річного віку здійснюється за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків або інших документів, передбачених постановою Кабміну від 27 січня 1995 р. № 57.

Нотаріально-посвідчена згода другого з батьків (усиновлювачів) не вимагається у разі коли дитина повертається на ТОТ у супроводі того з батьків, з яким здійснила виїзд.

Діти віком від 14 до 16 років, якщо вони навчаються в навчальних закладах на контрольованій території України, зможуть перетинати лінію розмежування без батьків при наявності паспорта і підтвердження про навчання у закладі освіти на контрольованій території України.

У загальному порядку громадянам України для перетинання лінії розмежування на ТОТ  необхідно мати із собою паспорт громадянина України або закордонний паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України та дозвіл фізичної особи.

Для іноземців порядок перетину лінії розмежування фактично залишився без змін.

Держприкордонслужба звертається до усіх подорожуючих із проханням детально ознайомитись з умовами перетинання лінії розмежування та обов’язково оформляти для дітей паспорти України або закордонні паспорти, аби під час перетинання лінії розмежування не виникало проблемних питань.

Водночас прикордонники просять врахувати, що на ТОТ Луганської області серед місцевих жителів бойовики запускають фейки нібито українські прикордонники взагалі не будуть випускати дітей до 16 років за наявності свідоцтва про народження. 

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...