Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу про побиття журналістів на весіллі сина Луценка закрили

Понеділок, 7 жовтня 2019, 11:58

Підлеглий колишнього генерального прокурора закрив справу про перешкоджання професійній діяльності журналістів "Схем" на весіллі сина екс-генпрокурора Юрія Луценка Олександра.

Джерело: Facebook-сторінка журналіста Михайла Ткача.

Дослівно: "Справу про перешкоджання нашій журналістській діяльності удошниками на весіллі сина генпрокурора Луценка закрито.

Майже два роки знадобилося підлеглим генерального прокурора Луценка аби не знайти складу злочину".

Деталі: За словами журналіста, протягом двох років адвокат намагалася отримати прізвище слідчого, писала відповідні запити і через суд намагалася отримати інформацію про перебіг цієї справи, але відповідної інформації не вдалося отримати.

Ткач додав, що справу закрито у травні підлеглим Луценка.

 

Передісторія:

  • 9 вересня 2017 року відбулося гучне весілля сина колишнього генпрокурора Юрія Луценка Олександра. Тоді стався скандал через те, що представники Управління держохорони перешкоджали журналістам знімати навіть поруч зі святкуванням.
  • Оператор Борис Троценко отримав струс мозку та пошкодження руки.
  • Згодом начальник УДО Валерій Гелетей ось так пояснив дії своїх підлеглих: "Там же який горб! Цей військовослужбовець упав, ви ж не будете говорити, що він не упав? Там же отакий горб! У темряві, пісок, спіткнувся, упав і зачепився за оператора".
  • Журналісти написали заяву в поліцію про перешкоджання їхній професійній діяльності.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування