У Порошенка арешт Пашинського назвали "дешевим шоу"

Вівторок, 8 жовтня 2019, 11:17

Партія "Європейська солідарність" заявляє, що провадження щодо екс-нардепа Сергія Пашинського політично мотивоване, а його арешт – "дешеве шоу", щоб відвернути увагу людей від провалу влади у зовнішній політиці.

Джерело: заява на сайті партії "ЄС".

Дослівно: ""Анонсування" рішення Печерського суду щодо взяття під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського від поплічника Януковича Андрія Портнова прямо вказують на його політичну вмотивованість".

"Влада стала на помилковий шлях, прикриваючи провали у зовнішній політиці "серіалом з посадками", попередньо анонсованими і зрежисованими поплічниками Януковича".

Деталі: У "Європейській солідарності" вважають арешт Пашинського надмірним заходом, оскільки він не переховувався від правосуддя і не намагався впливати на перебіг слідства.

На думку "ЄС", чинна влада за допомогою арешту Пашинського намагається показати сумнівні "успіхи" у боротьбі з колишньою владою і відвернути увагу суспільства від "очевидного провалу у зовнішній політиці України, який сьогодні викликає справедливе обурення громадян України".

Що було раніше: 7 жовтня Печерський суд Києва обрав нардепу 5-8 скликань Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Передісторія:

  • 31 грудня 2016 року Пашинський на дорозі біля Василькова Київської області поранив із пістолета громадянина Хімікуса. Депутат заявив, що напав саме Хімікус, хоча той стверджував зворотне.
  • 26 липня 2017 року Генпрокуратура закрила справу про стрілянину за участю Пашинського, заявляючи, що не виявила в його діях складу злочину.
  • У партії "Народний фронт", одним із засновників якої є Сергій Пашинський, назвали його арешт політично мотивованим та "правосуддям часів Януковича".
  • Екс-заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов, який, за його словами, стоїть за підозрою арештованому екс-нардепу Сергію Пашинському, пообіцяв таку саму участь п’ятому президентові Петру Порошенку.
  • Після повернення в Україну 19 травня Портнов анонсував "десятки заяв про злочини Порошенка".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування