Арахамія планує вигнати Скороход з фракції "Слуга народу"

Четвер, 14 листопада 2019, 14:29

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія ініціюватиме виключення з депутатського об'єднання нардепа Анни Скороход.

Джерело: коментар Арахамії журналістам у кулуарах Верховної Ради

Пряма мова: "Щодо самої пані Скороход, я буду виносити особисто рішення про виключення її з фракції, тому що немає ніякого  змісту знаходитися у фракції і не підтримувати жодного рішення фракції. Подивіться всі голосування. Навіщо вона нам у фракції?"

Деталі: За словами Арахамії, він планує зробити це на наступному засіданні фракції, і така ідея з'явилася в нього не сьогодні.

Також він заявив, що цивільний чоловік Скороход Олексій Алякін, "людина, яка стрьомно виглядає", тиснув і залякував депутатів у парламентському комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. За даними голови фракції, йому особисто скаржилися два депутати, і він про це повідомив правоохоронні органи. Прізвища цих нардепів він назвати відмовився.

Крім того, Арахамія стверджує, що Скороход в Раді лобіює інтереси "конкретних олігархічних груп". "Вона агент когось", - резюмував він.

Що було раніше: У четвер народна депутатка від "Слуги народу" Анна Скороход звинуватила владу у затриманні свого чоловіка Олексія Алякіна через її голосування всупереч позиції фракції, а голова фракції звинуватив її у пропонуванні хабарів.

Передісторія: 

  • Анна Скороход – член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. 31 жовтня вона розплакалася в сесійній залі нібито через те, що на засіданні їй відмовили в розгляді поправок до закону про ГТС.
  • Олексій Алякін був громадянином Росії, в 2013 році отримав українське громадянство, але на початку 2019 року це рішення скасували.
  • Він – власник ТОВ "Будівельний комбінат "Прогрес", його пов'язують із російським олігархом Павлом Фуксом.
  • У 2013 році Алякін в РФ оголосив себе банкрутом. Його заборгованість перед кредиторами досягла суми в 500 млн рублів.
  • У тому ж році Алякін виїхав з Росії до України й отримав українське громадянство. Заснував будівельну компанію "Прогрес Буд", зареєстровану в Борисполі.
  • У грудні 2015 року Тверський райсуд Москви санкціонував заочний арешт Алякіна за звинуваченням в організації розкрадання з банку "Пушкіно" близько 10 млрд рублів.
  • 24 вересня 2015 року Алякіна оголосили у федеральний розшук у Росії, а 20 листопада того ж року його прізвище з'явилося в базі Інтерполу.
  • 9 червня 2018 року Алякіна затримали співробітники Служби безпеки України на вимогу російських органів, він перебував під екстрадиційним арештом у СІЗО, але в листопаді 2018 року за станом здоров'я запобіжний захід йому змінили на домашній арешт.