З 1 грудня в частині Києва починається "пробний перепис населення"

Неділя, 1 грудня 2019, 13:55
З 1 грудня в частині Києва починається пробний перепис населення

З 1 грудня в Україні стартує пробний перепис населення, що пройде в частині Оболонського району м. Києва та Пісківській ОТГ Бородянського району Київської області.

Джерело: сайт Державної служби статистики

Деталі: Зазначається, що пробний перепис населення – це підготовчий етап до проведення Всеукраїнського перепису населення 2020 року.

Він пройде з 1 по 26 грудня 2019 року.

Дослівно: "Під час пробного перепису населення у кожному приміщенні запишуть усіх осіб, які станом на 00.00 годин 01 грудня 2019 року проживали в ньому, враховуючи й тих, що тимчасово мешкають. Із числа тих, що постійно мешкають, запишуть також тимчасово відсутніх".

Деталі: У Держстаті зазначили, що ППН-2019 не ставить за мету визначити кількість населення на обраних територіях.

Основне завдання пробного перепису – підготовка Всеукраїнського перепису населення, зокрема апробація програми та переписного інструментарію, визначення методів та основних організаційних заходів, апробація застосування інноваційних технологій, визначення оптимальних дат і тривалості проведення, визначення концепції технології оброблення даних, визначення механізмів взаємодії органів державної статистики з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Взяти участь у підготовчому переписі населення можуть тільки мешканці територій, на яких він проводиться. Для цього з 1 по 10 грудня потрібно самостійно заповнити анкету (переписний лист) на спеціальному порталі в мережі інтернет (потрібно мати електронний підпис).

Замість цього 14–23 грудня можна надати відповіді переписувачу, який завітає до помешкання, і заповнить анкету (переписний лист) на планшеті. Або 14–23 грудня прийти до переписного відділу або інструкторської дільниці та надати відповіді на питання анкети (переписного листа) тимчасовому переписному персоналу.

У Держстаті додали, що контрольний обхід окремих приміщень відбудеться 24-26 грудня.

Що було раніше: 28 листопада міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив, що Кабмін вирішив провести вже цього року так званий електронний перепис населення за допомогою даних мобільних операторів та соціологічних досліджень.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News