Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США перенесли розгляд санкцій проти Росії

Четвер, 12 грудня 2019, 00:50
У США перенесли розгляд санкцій проти Росії

Члени комітету із закордонних справ Сенату Конгресу США в середу вирішили перенести розгляд пакету додаткових санкцій проти Росії.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Деталі: Спочатку розгляд документа "Захист безпеки Америки від агресії Кремля" (DASKA) було намічено на середу. Однак один з його авторів, сенатор-республіканець Ліндсі Грем, був зайнятий на засіданні в іншому комітеті.

Голова комітету у закордонних справах Джим Ріш пояснив, що готовий повернутися до розгляду DASKA на наступному тижні. Однак ряд помічників сенаторів заявили, що, можливо, голосування пройде вже в наступному році, так як немає гарантій, що це дійсно вдасться зробити на наступному тижні: незабаром Сенат призупинить роботу на різдвяні свята, і на DASKA просто може не вистачити часу.

Цей законопроект передбачає введення додаткових санкцій проти Росії.

Зокрема, в ньому йдеться про те, що "Російська Федерація повинна звільнити українських моряків", які були затримані в минулому році в Керченській протоці, але раніше в цьому році вже були відпущені на свободу.

Згідно із законопроектом, президент США повинен, серед іншого, публічно закликати "керівництво Росії повернути Крим під контроль України, закликати РФ перестати надавати підтримку силам, які здійснюють насильство на сході України", домагатися від Москви припинення підтримки сил, які окупували частину територій Грузії і Молдавії, і "перестати дозволяти жорстокому режиму Башара Асада здійснювати військові злочини".

Також президент США "повинен засудити і протистояти" передбачуваному втручанню російської сторони в діяльність американських інститутів.

Законопроект також зачіпає тему нерозповсюдження хімічної зброї. Зокрема, він наказує Вашингтону "чинити тиск на керівництво Російської Федерації, щоб та припинила спроби послабити міжнародні зусилля ООН і ОЗХЗ розслідувати випадки застосування хімзброї".

Автори ініціативи пропонують розширити санкції CAATSA.

Зокрема, вони пропонують через півроку після вступу закону в силу ввести санкції щодо російських "політичних фігур, олігархів та інших осіб".

Також вони пропонують ввести заборону на операції з новим суверенним боргом РФ.

Під санкції повинні підпасти російські фінансові інститути, які, за оцінкою президента США, тим або іншим способом підтримували "втручання російського уряду в демократичні процедури або вибори в будь-якій країні за межами РФ".

Також сенатори вважають за потрібне ввести санкції, націлені на інвестиції в російські СПГ-проекти за межами РФ.

Крім того, автори законопроекту включили санкції, пов'язані з "підтримкою освоєння нафтових ресурсів в Росії". У тому числі передбачається, що громадянам і компаніям США буде заборонено будь-яку участь в нафтових проектах в Росії.

Також законопроект вводить обмеження, що передбачають, що Вашингтон без схвалення Конгресу не зможе витрачати з бюджету гроші для виходу США з НАТО.

Нагадаємо:

  • Міністерство фінансів США запровадило санкції проти шести громадян РФ і вісьмох компаній у відповідь на триваючу агресію Росії в Україні.
  • ЄС запровадив індивідуальні санкції проти восьми громадян Росії у зв’язку з керченською агресією 25 листопада минулого року.
  • Уряд Канади оголосив про запровадження санкцій проти 114 осіб та 15 компаній, причетних до анексії Криму, захоплення українських моряків та дестабілізації ситуації на Сході України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...