Уряд посилить покарання "мінерам"

Середа, 18 грудня 2019, 12:35
Уряд посилить покарання мінерам

Кабінет міністрів ініціював посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про замінування.

Джерело: пресслужба Кабміну 18 грудня

Дослівно: "Передбачено обов'язкове додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.  Також посилюється відповідальність за лже-замінування критично важливих об'єктів інфраструктури – передбачено позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна".

Деталі: Йдеться про лже-замінування будівель, лікарень, закладів освіти та інших суспільно важливих об'єктів, виведення з ладу яких може заподіяти майнову шкоду та становити загрозу для життя і здоров'я людей.  

Згідно з відомостями Нацполіції, за п’ять місяців 2019 року слідчими розпочато досудове розслідування близько 600 кримінальних правопорушень щодо неправдивих повідомлень про замінування.

Наразі за ст. 259 ККУ (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків або скоєні вдруге – порушникам загрожує від 4 до 8 років ув’язнення.

Чому це важливо: В останні роки в Україні значно зросла кількість повідомлень про замінування, від чого страждають тисячі людей. Неправдиві повідомлення створюють незручності для тисяч жителів столиці та призводять до значних витрат бюджетних коштів, оскільки поліція не може ігнорувати дзвінок про "мінування" і щоразу проводить перевірки.

Нагадаємо: 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News