Пристайко: Головним пріоритетом лишається звільнення "всіх на всіх"

Неділя, 29 грудня 2019, 17:18

Попри обмін утримуваними особами, що відбувся 29 грудня, головним пріоритетом України лишається остаточне звільнення усіх громадян України у форматі "всіх на всіх".

Джерело: заява глави МЗС України Вадима Пристайка у Twitter 

Пряма мова: "Важко уявити кращий подарунок для 76 українських родин, ніж те, що їхні близькі вже прямують додому та будуть на свята поруч. Домовленість лідерів під час Норманді виконується".

"На наступних раундах ми продовжимо працювати заради остаточної формули "всіх-на-всіх" - це пріоритет", - додав Пристайко. 

Нагадаємо,

  • 9 грудня 2019 року у Парижі лідери Франції, Німеччини, України та Росії, серед іншого, домовилися, що до кінця року відбудеться обмін утримуваними особами за формулою "всіх на всіх".
  • 29 грудня на КПВВ "Майорське" відбувся обмін утримуваними особами між Україною і ОРДЛО.
  • В Україну повернули 76 осіб. Україна видала 127 утримуваних осіб, при цьому готова була видати 141 особу, але 14 осіб відмовилися повертатися на територію ОРДЛО.  
  • За даними адвоката Валентина Рибіна, в рамках обміну Україна віддала бойовикам бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці бойовиків ОРДЛО, та п’ятьох ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані.