Трамп подякував Зеленському: "Справа про імпічмент закрита"

Вівторок, 3 грудня 2019, 10:25

Президент США Дональд Трамп заявив, що президент України Володимир Зеленський знову спростував, що американський лідер міг тиснути на нього, тому справу про імпічмент можна вважати закритою.

Джерело: Трамп Twitter

Пряма мова: "Термінові новини: Президент України щойно знову оголосив, що президент Трамп не зробив нічого поганого щодо України або нашої взаємодії і дзвінків. Якби радикальні ліві демократи були при здоровому глузді, а це не так, справа (про імпічмент, – УП) була би закрита!

Дякую президенту Зеленському. Тема (імпічменту, – УП) закрита. Демократи, які нічого не роблять, мають нарешті повернутися до роботи!".

Деталі: Трамп також ретвітив пости c останнім інтерв'ю Зеленського, де президент України заявив, що він "ніколи не розмовляв з президентом США з позиції "послуга за послугу"".

Що було раніше: Президент США Дональд Трамп висловив бажання звернутися до Верховного суду, аби зупинити розслідування щодо імпічменту. Таку заяву він зробив після прочитання звіту республіканців з Палати представників, у якому ті відкидають звинувачення демократів, що лежать в основі розслідування з імпічменту Трампа.

Знати більше:

Імпічмент на тлі Зеленського: які звинувачення висунули Дональду Трампу

Чи шантажував Трамп Зеленського. Повний текст розмови

Передісторія:

  • На початку вересня видання "The Washington Post" повідомило, що президент США Дональд Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського відкрити справу щодо сина свого конкурента на виборах-2020 Джо Байдена.
  • Увагу до цього посилило рішення адміністрації Трампа видати військову допомогу Україні після затримки, яка засмутила членів Конгресу з обох партій.
  • 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту.
  • З тексту розмови випливає, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента колишнього віцепрезидента Джо Байдена.
  • Зеленський публічно заперечував, що президент США чинив на нього тиск. 
  • "На мене ніхто не тиснув", - заявив він журналістам під час зустрічі з Трампом в Нью-Йорку.