Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Бошки відбивати": нардепка "Голосу" вимагає не пускати Чумака на комітет

Вівторок, 3 грудня 2019, 09:39

Народна депутатка від "Голосу" Ольга Стефанишина вимагає не пускати на комітет Верховної Ради ексрадника міністра охорони здоров’я та заступника директора фармкоманії "ІнтерХім" Олександра Чумака, який погрожував їй "відбити бошку".

Джерело: засідання Верховної Ради 3 грудня

Пряма мова: "Ця людина прийшла і погрожувала мені та моїй колезі… Я хочу з цієї трибуни звернутися до регламентного комітету. У нас є кілька прохань.  Перше, провести розслідування та з’ясувати підстави присутності пана Чумака як представника громадськості на засіданні комітету від 27 листопада 2019 року, враховуючи прямий конфлікт інтересів...

Враховуючи порушення паном Чумаком порядку проведення засідань комітету, заборонити йому відвідувати подальші засідання комітету і висловити офіційну позицію щодо неприпустимості тиску на народних депутатів під час виконання ними своїх повноважень".

Деталі: За словами Стефанишиної, її законопроєкт №2089 покликаний знизити ціни на ліки і забрати надприбутки у фармацевтичних компанії. Нардеп вважає, що така ситуація може повторитися із кожним депутатом: "представники будь якого іншого бізнесу спокійно можуть прийти на профільний комітет і погрожувати народним депутатам за їхню законотворчу діяльність".

Що було раніше: На засіданні Комітету з питань здоров’я нації Олександр Чумак висловив погрозу депутаткам фракції "Голос" Ользі Стефанишиній та Олександрі Устіновій через представлений ними законопроєкт №2089 про підвищення доступності лікарських засобів для громадян.

Устінова написала заяву до Генеральної прокуратури через погрози Чумака "бошки відбивати".

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування