Кузьмін: Прийшов в офіс Медведчука, а там СБУ з автоматами

Середа, 4 грудня 2019, 14:34
Кузьмін: Прийшов в офіс Медведчука, а там СБУ з автоматами

Нардеп від "Опозиційною платформи – За життя" Ренат Кузьмін заявляє, що він прийшов в будинок, де розташований офіс глави політради ОПЗЖ Віктора Медведчука, але його не пустили СБУшники з автоматами.

Джерело: коментарі Кузьміна та Олександра Колтуновича 112.ua, коментар речника СБУ Олени Гітлянської УП

Пряма мова: "За цією адресою (вулиця Васильківська, 23 б, – УП) розташований офіс лідера політради ОПЗЖ Віктора Медведчука. Мене не пустили. Офіс закритий. Двері мені відкрили озброєні автоматами люди, з написами на грудях "СБУ".

Схоже, співробітники СБУ проводять якісь слідчі дії в офісі". 

 
Кузьмін поскаржився, що СБУшники з автоматами не пустили його в офіс Медведчука 
Скриншот з відео 112.ua

Деталі: Кузьмін додав, що в цій будівлі є офіси депутатів, а проведення обшуків у депутатів або в їх приймальнях – це злочин.

За його словами, все це "схоже на помсту з боку СБУ" за звернення, яке депутати від ОПЗЖ направили в ДБР. Там вони вимагали порушити кримінальну справу стосовно співробітників СБУ, які, за інформацією опублікованою у ЗМІ, здійснюють стеження за депутатами ОПЗЖ.

Якими наразі будуть дії партії, Кузьмін не відповів, зазначивши, що спочатку потрібно розібратися, що тут відбувається і до кого прийшли СБУшники.

Нардеп від ОПЗЖ Олександр Колтунович відзначив, що зміг потрапити до будівлі, коли показав посвідчення нардепа.

Він розповів, що у будівлі розташовані громадські приймальні 4 нардепів від ОПЗЖ: Василя Німченка, Юрія Загороднього, Віктора Чорного, його самого, а також Медведчука.  

За словами Колтуновича, за законом СБУ не має права заходити у громадські приймальні, а знайти там вони можуть "будь-що, що з собою принесли", бо чогось протизаконного нардепи там не тримають.

Він також додав, що саме через стеження за цими нардепами, вони і зверталися до ДБР.

В СБУ "Українській правді" заявили, що ніяких обшуків у Медведчука не проводять.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News