Начальник відділу СБУ з пособниками стежили за людьми і вимагали відкуп – ДБР

Середа, 4 грудня 2019, 15:00

Начальника відділу СБУ та його підлеглого підозрюють у вимаганні грошей і незаконному стеженні за громадянином України та його родиною.

Джерело:  Фейсбук-сторінка заступниці глави директора Державного бюро розслідувань Ольги Варченко

Пряма мова Варченко: "Завершили досудове розслідування у справі працівників СБУ – начальника відділу та його підлеглого, які підозрюються у вимаганні грошей, психологічному тиску та незаконному стеженні за громадянином України та його родиною".

"Згадані співробітники відомства вимагали від громадянина України 110 тисяч доларів США. За це обіцяли не позбавляти його громадянства, не депортувати його і його родину за межі держави, а також не порушувати проти нього кримінальної справи за фактами, які, як згодом виявилося, були сфабрикованими"

Деталі: Варченко повідомила, що правоохоронці аби залякати потерпілого й змусити його платити, залучили двох сторонніх осіб, які тиснули на нього психологічно: писали повідомлення про злочини до поліції за вигаданими фактами, погрожували потерпілому та його родині, телефонували йому та його рідним, змушуючи заплатити вказану суму співробітникам СБУ.

Також правоохоронці-фігуранти незаконно стежили за потрепілим та його родичами.

Якщо провину всіх фигурантів справи буде доведено в суді, на них чекає позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Передісторія:

  • У листопаді ДБР повідомляло, що керівництво Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування Служби безпеки України причетне до отримання хабарів від підприємців.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування