Керівники фірми "Гарант-Лайф" гріли руки на страховках – уже 4 підозрюваних

Четвер, 5 грудня 2019, 10:50

Топ-менеджмент столичної страхової компанії "Гарант-Лайф" привласнив заощадження понад 10 тисяч клієнтів, підозру у причетності до цієї схеми оголошено вже 4-м фігурантам.

Джерело: Служба безпеки України, коментар речниці СБУ "Українській правді"

Деталі: Всього у провадженні є вже 4 підозрюваних, із них троє – це колишні голови правління, які очолювали фірму в різний час. Ще один – керівник компанії.

У липні СБУ встановила, що протягом 2015-2016 років колишній голова правління ПАТ "УСК "Гарант - Лайф" привласнив кошти вкладників на суму близько 40 мільйонів гривень. На ці гроші він придбав у підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності "сміттєві" цінні папери за завищеною вартістю. Потім топ-менеджер і власники страхової компанії привласнили ці кошти.

У серпні СБУ оголосила підозру ще одному ключовому фігуранту – колишньому голові правління страхової компанії, через дії якого у 2016 році вкладникам завдали збитки на понад 28 мільйонів гривень. Правоохоронці планували накласти арешт на майно фігурантів.

Слідчі дії тривають і слідчі документують нові факти.

Дослівно повідомлення СБУ: "Наразі співробітники СБУ встановили ще двох учасників протиправної схеми – колишнього голову правління та фактичного керівника компанії. Їх незаконна діяльність завдала збитків вкладникам на загальну суму понад 80 мільйонів гривень.

Обом фігурантам справи здійснено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів".

Довідка: "УСК "Гарант – Лайф" спеціалізується на страхуванні життя. За даними СБУ, через оборудку товариство фактично доведене до банкрутства, а тисячі клієнтів залишились без заощаджень, внесених як платежі на страхування життя.

Передісторія:

  • У червні 2006 року австрійська "Generali Vienna Group" придбала по 51% акцій двох київських компаній – ВАТ "Українська страхова компанія "Гарант-Авто" і ЗАТ "Страхова компанія "Гарант-Лайф".
  • У червні 2010 року "Assicurazioni Generali SpA", яка раніше володіла 51% акцій ЗАТ "УСК "Дженералі Гарант Страхування Життя", вийшла зі складу засновників компанії. Контроль перейшов у руки попередніх власників, а страховик повернув собі назву ЗАТ "УСК "Гарант-Лайф". Це стало наслідком процесу укрупнення бізнесу Assicurazioni Generali S.p.A.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування