Уряд утворив комісію, що розслідуватиме пожежу в Одесі

П'ятниця, 6 грудня 2019, 12:50

У Кабінеті міністрів створили комісію з розслідування причин пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. 

Державна служба з надзвичайних ситуацій востаннє перевіряла пожежну безпеку в закладі на початку 2014 року.

Джерело: Олексій Гончарук у Facebook, МВС, Слідство.Інфо

Дослівно Гончарук: "Комісія має встановити причини пожежі...До 20 грудня доповісти про результати.

Доручив ДСНС провести позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в об'єктах підвищеного ризику, де постійно перебуває велика кількість людей".

Деталі: Комісія також має надати допомогу родинам потерпілих.

Головою комісії став перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий. До її складу також увійшли міністр розвитку і економіки Тимофій Милованов, міністр розвитку громад Альона Бабак, міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, міністр соцполітики Юлія Соколовська, голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Нацполіції Ігор Клименко та представники Одеської облдержадміністрації.

Станом на 9 ранку 6 грудня рятувальники продовжують розбирати завали на місці пожежі. Через пожежу постраждала 31 особа, 2 особи загинули. В лікувально-профілактичних закладах залишаються 22 особи, з них 9 дітей.

Передісторія:

  • Вранці 4 грудня в Одеському коледжі на 3 поверсі виникла пожежа.
  • 5 грудня президент повідомив про загибель 16-річної студентки Ксенії Бабенко.
  • За словами студентів, не пролунало тривожних сигналів чи оголошень, багато учнів не відразу дізналися про займання.
  • Міський голова Одеси Геннадій Труханов припустив, що у будівлі не було опалення і пожежа могла статися через використання електрообігрівачів. Мер оголосив дводенну жалобу.
  • 5 грудня на місці пожежі знайшли тіло 43-річної викладачки Ганни Бортюк. За попереднім висновком судово-медичних експертів, причиною смерті стало отруєння предметами горіння.