Гаррі та Меган втратять титули і повернуть гроші за котедж – угода

Субота, 18 січня 2020, 20:00
Гаррі та Меган втратять титули і повернуть гроші за котедж – угода

У Букінгемському палаці заявили, що принц Гаррі та Меган Маркл більше не будуть використовувати титули "Ваша королівська високість" і не отримуватимуть державних коштів за виконання королівських обов'язків.

Джерело: заява Букінгемського палацу щодо угоди, укладеної з принцем Гаррі та Меган у суботу

Дослівно: "Герцог і герцогиня не будуть використовувати свої звання "Ваша королівська високість", оскільки вони вже не працюють членами Королівської родини.

Герцог і герцогиня Сассекські поділилися бажанням повернути суверенні грантові витрати на оновлення котеджу Frogmore, який залишиться їхнім домом у Великобританії".

Деталі: Зазначається, що принц Гаррі та Меган більше не будуть офіційно представляти королеву, однак продовжать підтримувати свої приватні патронати та асоціації.

У заяві також йдеться, що Букінгемський палац не коментує подробиці домовленостей щодо безпеки.

Зазначається, що зазначені зміни набудуть чинності навесні 2020 року.

Передісторія:

  • 8 січня принц Гаррі та його дружина Меган Маркл опублікували заяву, в якій йдеться про те, що вони планують зняти з себе обов’язки "старших" членів королівської родини та працювати, щоб стати фінансово незалежними, "продовжуючи при цьому повністю підтримувати Її Величність Королеву".
  • Вони планують жити у Британії та в Північній Америці, продовжуючи "надавати повноцінну підтримку" королеві Єлизаветі ІІ.
  • Королева Британії погодилася на "перехідний період", у ході якого герцог і герцогиня Сассекські проведуть час у Канаді та Великій Британії.
  • Водночас ЗМІ писали, що питання про витрати на безпеку принца Гаррі та його дружини Меган у зв'язку з їх переїздом до Канади стало справжньою проблемою для британської влади і правоохоронних органів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування