Накази на призначення заступників голови ДБР підписано – Венедіктова

Понеділок, 20 січня 2020, 16:09
Накази на призначення заступників голови ДБР підписано – Венедіктова

Тимчасова виконувач обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявила, що підписала накази про призначення її заступників.

Джерело: відеозвернення, оприлюднене ДБР 20 січня

Пряма мова: "Як тільки ми почали чітко виконувати вимоги закону, формувати підрозділ про розслідування справ Майдану з неупереджених слідчих, кожному з яких я подивилась у вічі, активізували хід розслідування важливих справ, почалась хвиля бруду. Спочатку щодо самих слідчих в справі Майдану, потім щодо призначеного керівника  підрозділу зараз така ж сама ситуація відбувається і з заступниками директора.   

Кожен хоче поставити свого і ставки зросли. Повідомляю: комісія з відбору заступників закінчила свою роботу, кандидати пройшли спецперевірку, накази на призначення заступників підписано".

Деталі: Щодо маніпуляцій "заступник голови ДБР, адвокат Януковича буде розслідувати справи Майдану" Венедіктова зазначила, що підрозділ у справах Майдану підпорядкований виключно директору ДБР. Вона наполягає, що було вжито всіх передбачених законом заходів, спрямованих на недопущення конфлікту інтересів.

Пряма мова: "Вбачаю прямий зв'язок між активізацією розслідування резонансних справ проти зловживань високо посадовців та інформаційною атакою, яка активно спрямована на дискредитацію кадрових призначень керівництва ДБР, що пройшли конкурс за участі міжнародних спостерігачів і відповідно до законодавства України".

Додатково: "Українська правда" намагалась уточнити, кого саме було призначено на посади заступників голови ДБР, але у відділі щодо роботи з громадськістю та ЗМІ не змогли відповісти на запитання, і зазначили, що "інформація з’явиться на сайті".

Що передувало: Адвокатська дорадча група звернулася до президента Володимира Зеленського та силовиків із закликом протидіяти призначенню заступником голови ДБР Олександра Бабікова, який працював у юридичній фірмі Aver Lex та захищав екс-президента Віктора Януковича.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News