Суд відпустив двох членів банди ймовірного організатора вбивства сина депутата Соболєва

Субота, 4 січня 2020, 20:35
Суд відпустив двох членів банди ймовірного організатора вбивства сина депутата Соболєва

Печерський суд Києва звільнив з-під варти Гелані Межиєва та Павла Нікіфорова - членів групи росіянина Юсупа Абуєва, ймовірного організатора замаху на депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва. 

Джерело: Hromadske з посиланням на депутата Київської міськради Олексія Новікова, одного з потерпілих у справі щодо вимагання грошей членами групи; коментар УП речниці прокуратури м.Києва Надії Максимець 

Деталі:  Відповідне рішення ухвалив суддя Печерського районного суду Києва Володимир Карабань. 

Межиєва, Нікіфорова, а також Олексія Величко та Дмитра Онуфрієнка (двоє останніх - колишні поліцейські) підозрюють у вимаганні грошових коштів шляхом застосування насильства та погроз вбивством.

Раніше суд змінив запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт для Величка.

Засідання щодо Онуфрієнка перенесено через відсутність адвоката.

Як уточнили УП у столичній прокуратурі, рішення Печерського районнного суду стосується осіб, які є фігурантами іншого кримінального провадження, а саме щодо викрадення людини та вимагання грошей.

Пряма мова Максимець: "Із вбивством сина В.Соболєва чи замаху на нього ці особи не пов’язані. Більше того, під час вчинення цих злочинів вони вже перебували під вартою. А особа, яка обгрунтовано підозрюється в організації замаху на депутата, з 19 листопада 2019 року перебуває у розшуку". 

Що передувало: 

  • Ввечері 1 грудня у центрі Києва внаслідок обстрілу автомобіля Range Rover загинула трирічна дитина. За кермом Range Rover був депутат Київської обласної ради бізнесмен В'ячеслав Соболєв, загинув його син Олександр.
  • 2 грудня поліція затримала двох підозрюваних молодиків (18-19 років), які виявилися колишніми добровольцями.
  • Підозрюваними у виконанні злочину виявилися Андрій Лаврега (за версією слідства, снайпер) і Олексій Семенов ("розвідник"). Хлопці служили у батальйоні "Аратта" Української добровольчої армії, але влітку 2019 року покинули батальйон.
  • Лаврегу і Семенова арештували на 2 місяці без права на заставу.
  • Соболєв назвав прізвища 8 осіб, від яких він вимагає пройти перевірку на детекторі брехні, щоб довести, що вони не причетні до погроз та замаху на нього.
  • Четверо з них перебувають у розшуку, зокрема і Юсуп Абуєв, якого слідство вважає організатором банди. Разом з ним, за словами потерпілих у справі, у розшуку перебувають Євген Пасіка, Роман Дерманський та Антон Василенко.
  • За версією слідства, у 2019 році росіянин Юсуп Абуєв тривалий час був членом націоналістичної організації "Традиція і порядок", з якої нібито пішов у липні поточного року, а також був помічений на сході країни у роті "Ведмеді" Української добровольчої армії. 
  • У листопаді 2019 року Абуєва оголосили в розшук. Йому інкримінують ст.189 (вимагання грошових коштів), 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та 255 (створення злочинної організації) КК.
  • У грудні Абуєву було оголошено підозру в організації замаху на життя Соболєва, що спричинило смерть його трирічного сина.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...