Тейлор розповів про озброєння, яке Україна отримуватиме від США

Субота, 4 січня 2020, 21:29
Тейлор розповів про озброєння, яке Україна отримуватиме від США

Між Україною та США триває обговорення, яке саме озброєння потрібно Україні, Конгрес США вже підписався під конкретними системами озброєння.

Джерело: колишній тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор в інтерв'ю ТСН. Тиждень

Пряма мова Тейлора: "Українська влада, український міністр оборони та його команда щільно співпрацюють з людьми в нашому Посольстві в Києві, аби отримати відповідь саме на це запитання. Ми хотіли б подовжити діалог з Міністерством оборони України та начальником Генштабу про те, які конкретно системи вам потрібні. Такого роду обговорення тривають". 

Деталі: Тейлор додав, що Конгрес США вже підписався під конкретними системами озброєння.

Дослівно: "Ми вже говорили про них. Це протикорабельні ракети, дрони, радіокомунікаційне обладнання. Це те, що надходить.  ... Це те, що буде надходити. І це важливий компонент для того, аби Україна могла захищатися від росіян", - заявив дипломат. 

Нагадаємо,

  • Наприкінці грудня 2019 року президент США Дональд Трамп підписав щорічний оборонний бюджет США, який містить військову допомогу Україні на суму в $300 мільйонів. 
  • У грудні Україна уклала новий контракт на постачання другої партії противотанкових ракетних комплексів Javelin виробництва США. У 2018 році США продали Україні понад 200 ракет і 37 пускових установок. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...