Резонансне вбивство у Каховці: Під управлінням поліції тривають протести

Неділя, 5 січня 2020, 15:15
Резонансне вбивство у Каховці: Під управлінням поліції тривають протести

У Каховці тривають протести під управлінням поліції через резонансне убивство місцевого жителя.

Джерело: Hromadske, трансляція МОСТ 

Деталі: 5 січня на акцію зібралися близько 50 місцевих жителів та родичі вбитого. Біля відділку чергує близько 15 поліцейських.

Як заявив учасникам акції начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Херсонській області Микола Вербицький, у справі правоохоронці призначили низку експертиз.

Дослівно: "За домовленістю з представниками потерпілих, ми допускаємо до проведення комп’ютерно-технічних експертиз щодо мобільних телефонів, ноутбуків, вилучених комп’ютерів, домофонів поблизу місця події представника потерпілих, який стежитиме за проведення експертиз", - заявив він. 

Пряма мова Вербицького: "Щодо експертизи трупа. Оскільки у потерпілих є питання і вони вимагають, щоб була проведена повторна судово-медична експертиза трупа, яка відповість на суперечливі запитання - з скількох видів зброї були вистріли, які конкретно були тілесні ушкодження, скільки їх було, чи характерні вони для бойової вогнепальної зброї, яку було вилучено. ... На всі ці питання дасть відповідь повторна експертиза, яку 6 січня проведе комісія у складі трьох людей".

Деталі: Вербицький також заявив, що на судмедекспертизі зможуть бути присутніми представники потерпілих, які стежитимуть за об’єктивністю проведення експертизи. 

 
 
фото - hromadske

 

Нагадаємо, 

  • Вранці 1 січня у Каховці 29-річний чоловік скоїв кілька пострілів з рушниці у 26-річного місцевого мешканця Володимира Чебукіна.
  • Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий помер. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави, поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство. Під час перестрілки на місці був присутній співробітник поліції, який став основним свідком резонансного вбивства.
  • 4 січня, протестуючи проти бездіяльності правоохоронців, під відділ поліції в Каховці вийшли місцеві жителі. Вони закидали відділ димовими шашками і підпалили шини вимагаючи розслідування резонансної справи.
  • Глава Херсонської ОДА Юрій Гусєв пообіцяв контролювати хід розслідування щодо вбивства в Каховці за участі поліцейського, яке стало причиною протестів під відділом поліції.
  • Начальник поліції Херсонської області Олександр Прокудін заявив, що для неупередженого розслідування вбивства чоловіка за участі поліцейського справу передано у слідче управління обласного главку поліції. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування