Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ повідомляють, що США почали виводити війська з Іраку. У Пентагоні все заперечують

Вівторок, 7 січня 2020, 00:59
ЗМІ повідомляють, що США почали виводити війська з Іраку. У Пентагоні все заперечують

Американські ЗМІ повідомляють про початок процесу виведення військ США з Іраку. У Міністерстві оборони США таку інформацію заперечують.

Джерело: лист американських військових до іракських військових, який є у розпорядженні The Washington Post. Reuters

Деталі: У листі йдеться, що американські військові розпочинають "поступовий рух". Однак наразі немає інформації чи американські війська залишають Ірак повністю, чи частково.

За словами кореспондентки WP Ліз Слай, сотні військових під командуванням США покидають "зелену зону" Багдада, де розташовані урядові установи та іноземні об'єкти, і переміщаються на військові бази в Таджикистані та Кувейті.

 

Тим часом міністр оборони США Марк Експер заявив, що опублікований журналістами лист не є точним. Його заяву оприлюднила національна кореспондентка зі справ ветеранів Міноборони США Тара Коп.

"Не було ніякого рішення покинути Ірак", - сказав Еспер, коли його запитали про лист.

Пряма мова: "Я не знаю, що це за лист... Ми намагаємося з'ясувати, звідки воно, що це таке. Але не було прийнято рішення залишити Ірак".

Еспер додав, що Сполучені Штати як і раніше прихильні боротьбі з ІДІЛ в Іраку разом з союзниками і партнерами США.

Деталі: Як повідомив журналістам високопоставлений військовий офіцер США, лист був погано сформульованим проектом документа.

Справжність листа, який було адресовано іракському міністерству оборони, була підтверджена іракським військовим джерелом.

Видання Reuters також повідомляє, що у понеділок вночі було чутно, як кілька вертольотів пролітали над Багдадом. Зазначимо, що у листі йдеться, що сили коаліції будуть використовувати вертольоти для евакуації. США мають близько 5000 військовослужбовців в Іраку.

Читайте також: Як вбивство іранського генерала може вплинути навіть на Україну

Нагадаємо: 

  • 5 січня парламент Іраку проголосував за виведення військ США з країни.
  • 3 січня під час повітряного обстрілу Сполученими Штатами автомобіля у аеропорту Багдада за наказом Дональда Трампа було вбито командувача іранських сил "Кудс" Кассема Сулеймані та командувача іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіса.
  • Трамп пригрозив завдати удари по 52 іранських мішенях, якщо Тегеран здійснить атаки проти американців чи американських об'єктів. Тегеран відреагував на погрози Трампа, назвавши його "терористом в костюмі".
  • Іран заявив, що більше не буде дотримуватися жодного з положень ядерної угоди 2015 року.

Микола Донєв, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування