Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іранські слідчі: Літак МАУ загорівся ще в повітрі, "чорні скриньки" пошкоджені

Четвер, 9 січня 2020, 08:01
Іранські слідчі: Літак МАУ загорівся ще в повітрі, чорні скриньки пошкоджені

Український пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", який зазнав катастрофи вранці 8 січня в Тегерані, був охоплений полум'ям ще у повітрі.

Джерело: повідомлення іранських слідчих за 9 січня у перекладі DW

Деталі: Слідчі комісії під керівництвом Організації цивільної авіації Ірану зазначили, що екіпаж українського літака намагався повернути літак в аеропорт Тегерана, однак не звертався з проханням по допомогу за допомогою радіозв'язку.

Ця інформацію вдалося отримати від очевидців падіння літака, що перебували на землі, а також від свідків, які знаходились на борту авіалайнера, що пролітав неподалік місця катастрофи.

Зазначається, що після падіння Boeing 737 відбувся "потужний вибух" – ймовірно, через те, що літак був повністю заправлений паливом для перельоту до Києва.

Слідчі зазначили, що обидві так звані чорні скриньки були знайдені, однак вони зазнали ушкоджень, тому частина записів на них втрачена.

Цьому передувало: 8 січня в Управлінні цивільної авіації Ірану заявили, що не передадуть "чорні скриньки" (бортові самописці) з розбитого літака компанії Boeing чи американцям, із якими є протистояння

В Управлінні цивільної авіації Ірану повідомили, що самостійно вивчатимуть бортові самописці з літака МАУ, але українські експерти можуть бути присутніми під час цієї процедури.

Літак з українськими експертами прибув до Тегерана 9 січня о 3:30 ночі, експертна група терміново приступила до вивчення обставин авіакатастрофи Boeing 737 рейсу PS 752, повідомили в РНБОУ.

Знати більше: Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані. Все, що відомо

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. .
  • Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу).
  • В авіакомпанії МАУ заявили, що літак був справний і що не допускають помилку екіпажу.
  • Попередня версія канадських спецслужб, за інформацією Reuters, така: Boeing 737 "Українських міжнародних авіаліній" зазнав аварії в Ірані через поломку двигуна, а не через те, що його збила ракета.
  • Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту, зокрема Канаду, взяти участь у розслідуванні авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.
  • 9 січня оголошено днем національної жалоби в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування