Розслідування катастрофи: президент Ірану пообіцяв Зеленському прозорість

Четвер, 9 січня 2020, 17:39
Розслідування катастрофи: президент Ірану пообіцяв Зеленському прозорість

Президент Ірану Хасан Рухані запевнив свого колегу з України Володимира Зеленського, що його країна сприятиме об’єктивному розслідуванню причин авіакатастрофи літака МАУ, яка сталася 8 січня в Тегерані.

Джерело: сайт президента

Пряма мова Зеленського: "Сподіваюся на ваше сприяння у проведенні прозорого, всебічного та об’єктивного розслідування задля якнайшвидшого встановлення обставин цієї трагічної події".

Дослівно з сайту: "Іранська сторона запевнила у повній взаємодії для проведення об’єктивного розслідування та встановлення причин трагедії. Хасан Рухані наголосив, що Іран надаватиме групі українських експертів оперативний доступ до всіх необхідних даних".

Деталі: Про це йшлося під час телефонної розмови між Зеленським і Рухані.

Український лідер, зі свого боку, висловив співчуття у зв’язку із загибеллю громадян Ірану внаслідок катастрофи.

Зеленський також відзначив, що українська сторона вже розпочала роботу, долучившись до розслідування причин катастрофи.

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. .
  • Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян(2 пасажири й 9 членів екіпажу).
  • П’ять джерел у західних спецслужбах заперечили версію збиття ракетою українського літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані, а в Радбезі України розглядають 7 версій катастрофи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування