Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп не вірить, що літак МАУ впав сам

Четвер, 9 січня 2020, 19:32
Трамп не вірить, що літак МАУ впав сам

Президент США Дональд Трамп заявив, що не вірить у версію технічної несправності літака МАУ, який розбився в Ірані.

Джерело: виступ американського лідера в Білому домі, який транслював "Голос Америки"

Пряма мова: "У мене є підозра… Хтось каже, це була несправність обладнання, але я особисто вважаю, що про це навіть мови бути не може"

Деталі: Він припустив, що літак могли збити помилково, оскільки він летів у "досить небезпечному районі". "Хтось міг припуститися помилки", - сказав президент.

Водночас він порадив дочекатися результатів експертизи «чорних скриньок» і висловив сподівання, що Іран віддасть їх компанії «Боїнг» або хоча б Франції чи іншій країні. «У мене є відчуття, що трапилось щось дуже жахливе», - додав він.

Що було раніше: у четвер кілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва.

Знати більше: Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані. Все, що відомо

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. .
  • Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян(2 пасажири й 9 членів екіпажу).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування