Військові показали, як випробовують ракетний комплекс "Нептун"

Середа, 27 травня 2020, 15:07
Військові показали, як випробовують ракетний комплекс Нептун

В Одеській області на державному випробувальному полігоні "Алібей" триває черговий етап випробувань вітчизняного комплексу крилатих ракет РК-360МЦ "Нептун".

Джерело: АрміяInform

Деталі: Кожна ракета оснащена головкою самонаведення, яка має надвисокі кути огляду, стійка до радіолокаційних завад противника, що необхідно для проходження систем радіолокаційної боротьби корабля. До державних випробувань залучена авіація та кораблі й катери ВМС ЗС України.

 
 

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, після прийняття на озброєння комплекс постачатимуть до Військово-морських сил ЗСУ. Україна планує мати для крилатих ракет на озброєнні три платформи. Перша – це мобільні берегові комплекси, які тестують нині, друга – ракетні катери та корвети, третя платформа – авіаційні комплекси.

Довідково: Ракетний комплекс "Нептун" – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і у складі корабельних груп і десантних загонів та берегових радіоконтрастних цілей, у простих і складних метеорологічних умовах, у будь-який час доби й року, за активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування