Суд заборонив Інституту нацпам’яті оцінювати, чи є символіка СС "Галичина" нацистською

Середа, 27 травня 2020, 17:15
Суд заборонив Інституту нацпам’яті оцінювати, чи є символіка СС Галичина нацистською

Окружний адміністративний суд Києва визнав, що Український інститут національної пам’яті незаконно надав висновок щодо неприналежності символіки 14 гренадерської дивізії військ СС "Галичина" до символіки нацистського режиму.

Джерело: повідомлення на сайті Судової влади в Україні, Facebook-сторінка екс-голови УІНП Володимир В'ятрович

Дослівно: "ОАСК визнав протиправними дії відповідачів (Українського інституту національної пам’яті – ред.) щодо надання висновку про те, що символіка 14 гренадерської дивізії військ СС "Галичина" (1-ї Української дивізії УНА) відповідно до чинного законодавства України не є символікою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, поширення якої заборонено в Україні.

Суд зобов’язав Український інститут національної пам’яті та її посадових осіб утриматись від поширення вказаного висновку, викладеного в листі від 16 травня 2017 року за №01/1015".

Деталі: Колишній голова УІНП, а нині нардеп від "ЄС" В'ятрович виступав третьою стороною у справі.

На своїй сторінці у Facebook він опублікував рішення суду вказавши, що в рішенні суду немає "нічого про те, чи є символіка дивізії "Галичина" символікою націонал-соціалістичного тоталітарного режиму".

Довідка: 14-та гренадерська дивізія військ СС "Галичина" – підрозділ у складі військ Ваффен-СС Німеччини, що існував у 1943–1945 роках і був укомплектований з українців переважно греко-католицького віросповідання.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...