Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чверть росіян вважають COVID-19 вигадкою "зацікавлених осіб"

Четвер, 28 травня 2020, 13:20
Чверть росіян вважають COVID-19 вигадкою зацікавлених осіб

Більше 30% росіян не вірять в небезпеку епідемії коронавірусу або вважають її вигадкою "зацікавлених осіб".

Джерело: російське видання "РБК", дослідження дирекції з експертно-аналітичної роботи Вищої школи економіки в РФ

Дослівно: "Третина росіян (32,8%) вважають, що небезпека епідемії коронавірусу перебільшена, або вважають її вигадкою зацікавлених осіб.

У тому, що ніякої епідемії немає і це вигадки зацікавлених осіб, впевнені 23,2% учасників опитування, ще 9,6% вважають, що небезпека перебільшена".

Деталі: З тих, хто не вірить в епідемію в РФ, 43% відвідують родичів і 54% респондентів виходять на прогулянку, 74,22% переконані, що у введенні режиму самоізоляції в РФ не було необхідності.

За даними дослідження, Південний федеральний округ РФ лідирує в опитуванні за відсотком тих, хто вважає епідемію вигадкою - 41,1%.

Відзначається, що регіон знаходиться на другому місці за кількістю респондентів, які або повністю втратили дохід або він значно знизився, - 52,1%.

Дослідники відзначають, що у людей, які під час епідемії втратили роботу, сильно знижується відчуття небезпеки поширення вірусу, а обмеження заважають їм у пошуку роботи і заробітку. 

Інтернет-опитування проводилося методом потокової вибірки (респонденти залучалися до опитування відразу на безлічі сайтів) в п'ять етапів з 18 березня по 26 травня. В опитуванні взяли участь понад 30 тис. осіб з усіх регіонів Росії у віці від 20 до 60 років.

Нагадаємо: Станом на ранок 28 травня в РФ виявили 379 051 хворого на коронавірус, 4 142 людини померли.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...