Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Амністія" нев'їзній російській акторці Варнаві: Мінкульт киває на СБУ

Середа, 17 червня 2020, 13:28
Амністія нев'їзній російській акторці Варнаві: Мінкульт киває на СБУ

Міністерство культури та інформаційної політики пояснює, що російську актрису й телеведучу Катерину Варнаву було виключено з переліку осіб, яким заборонено в’їзд в Україну, на підставі подання СБУ.

Джерело: Мінкульт, екснардеп Рефат Чубаров у Facebook

Дослівно: "…виключно за поданням Служби безпеки України відповідним наказом МКІП від 18 березня Катерину Варнаву було виключено з переліку. Процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями "включати" чи "не включати" до списків МКІП не наділено. Міністерство здійснює оприлюднення переліку і оновлення".

Деталі: У відомстві пояснюють, що відповідне подання отримали від СБУ 13 березня 2020 року.

"Українська правда" звернулася за коментарем у Службу безпеки України.

Новина про дозвіл на в’їзд Варнаві вже викликала великий суспільний резонанс, адже відомо, що актриса відвідувала окупований Росією Крим.

Відомий кримськотатарський діяч народний депутат кількох скликань Рефат Чубаров звертає увагу, що суд не ухвалював жодного рішення про виключення Варнави з "Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України" та не давав їй дозволу на в'їзд в Україну.

Пряма мова: "Емоції мене зашкалюють, сказати, що обурений, це значить нічого не сказати... Можу тільки здогадуватися, яких епітетів будуть удостоєні ті, хто в черговий раз плює в обличчя всім, хто захищає територіальну цілісність України на фронті, зберігає відданість Україні в російських в'язницях, чинить опір російським окупантам в Криму".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування