Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Живий пікет у Білорусі утворили понад 1000 мінчан, акція тривала майже 7 годин

П'ятниця, 19 червня 2020, 09:59
Живий пікет у Білорусі утворили понад 1000 мінчан, акція тривала майже 7 годин
Tut.by

Пікет солідарності на підтримку альтернативних претендентів на пост президента Білорусі напередодні в Мінську тривав понад 6 годин.

Джерело: "Інтерфакс", "Наша Нива", Tut.by

Деталі: Акція почалася о 18:00 біля Білоруської філармонії, де претенденти виставили пікети зі збору підписів на свою підтримку. Учасники акції вишикувалися в чергу, щоб підписатися за претендентів.

За кілька годин черга розтяглася по головному проспекту Мінська - проспекту Незалежності - майже на п'ять кілометрів повз будівлю КДБ до Будинку уряду і ЦВК. Машини, які проїжджали проспектом, підтримували учасників пікету сигналами.

За даними видання "Наша Нива" у живий ланцюг в центрі столиці Білорусі вишикувалися понад 1000 мінчан.

 

Після 23:00 ДАІ перекрила окремі ділянки проспекту Незалежності, щоб автомобілісти не підтримували учасників пікету, проте на тих ділянках, де рух було дозволено, водії продовжували сигналити.

Ближче до півночі учасники заходу розбилися на кілька окремих пікетів. Вони періодично скандували "Відпускай" з вимогою відпустити затриманого в кінці травня блогера Сергія Тихановського і затриманого напередодні екс-банкіра Віктора Бабарико та інших активістів.

Люди розійшлися вже за північ.

Відзначається, що міліція загалом не перешкоджала проведенню пікету. Однак в окремих місцях міліціонери за допомогою мегафона попереджали учасників мітингу про незаконність їх дій. Крім того, на деякі ділянки пікету вивели автозаки. Масових затримань не проводилося, в той же час учасники пікету повідомляли про кілька затримань.

У Білорусі 19 червня завершується етап збору підписів за висунення претендентів у кандидати в президенти.

За інформацією Центрвиборчкому Білорусі, станом на ранок 18 червня ініціативні групи двох претендентів на посаду президента здали необхідну кількість підписів на виборчі комісії для реєстрації їх кандидатами. Ці претенденти - чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко і екс-банкір Віктор Бабарико, який напередодні був затриманий владою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування