Лукашенко похвалився "зривом плану" з дестабілізації Білорусі, що міг спричинити Майдан

П'ятниця, 19 червня 2020, 14:20
Лукашенко похвалився зривом плану з дестабілізації Білорусі, що міг спричинити Майдан

Президент Білорусі Олександр Лукашенко каже, що в країні зірвали масштабний план з дестабілізації, який спричинив би у Білорусі Майдан.

Джерело: державне видання Білорусі БЕЛТА

Пряма мова: "Спостерігаючи за ситуацією протягом останньої доби, я бачу, що активізувалися певні сили, які починають "інтенсівнічать", розгойдуючи ситуацію в країні.

Але нам все-таки вдалося зробити деякі кроки на випередження і зірвати масштабний план - дестабілізації Білорусі (це не жарт і не залякування), привести країну до якогось Майдану. Така була мета.

Маски зірвані з певних не тільки ляльок, які у нас тут були, але і ляльководів, які сидять за межами Білорусі".

Деталі: Лукашенко заявив, що для нього немає більшої цінності, ніж Білорусь і на її збереження він піде на все.

Він заявив, що уважно спостерігає за ситуацією, яка складається в Білорусі та вважає, що білорусів намагаються використати певні політичні сили: "Я поки прошу і попереджаю насамперед цих людей: не робіть цього, не змушуйте владу йти на якісь заходи реагування, не підштовхуйте нас до цього".

За його словами, ці люди використовують в своїх цілях "пацанів, які не мають до виборів ніякого відношення - 15-16-17 років".

Пряма мова: "Вони не пам'ятають Білорусь, з якої ми виходили з вами в постолах і без штанів в середині 90-х. Вони не пам'ятають цих талонів, не пам'ятають, що ми не могли купити пляшку якогось молока. Вони не пам'ятають, що у нас на три доби в Мінську борошна вистачало, щоб спекти хліб. Вони живуть в чистій і світлій Білорусі і думають, що все це впаде їм з неба. Зрозуміло, це і наша недоробка, що ми їм не пояснили. Але ж батьки це знають".

Лукашенко звернувся до батьків білорусів і закликав доглянути за своїми дітьми, щоб ті не "потрапили в якусь складну ситуацію".

Президент Білорусі вважає, що в усьому винні "обуржуївшіся банкіри та інші шахраї, які сидять в Белгазпромбанку".

У відповідь на це прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Мінськ повинен обґрунтувати свої звинувачення в тому, що "господарі маріонеток" Газпрому нібито причетні до поточних подій в Білорусі.

Нагадаємо

  • У Білорусі 19 червня завершується етап збору підписів за висунення претендентів у кандидати в президенти.
  • За інформацією Центрвиборчкому Білорусі, станом на ранок 18 червня ініціативні групи двох претендентів на посаду президента здали необхідну кількість підписів на виборчі комісії для реєстрації їх кандидатами. Ці претенденти - чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко і екс-банкір Віктор Бабарико, який напередодні був затриманий владою.
  • 18 червня понад 1000 мінчан у Білорусі вийшли на пікет солідарності на підтримку альтернативних претендентів на пост президента Білорусі. Пікет тривав понад 6 годин.
  • Лукашенко перебуває на посаді президента Білорусі уже 26 років. У 2020 році він балотується вшосте.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування