Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожен шостий суб’єкт господарювання порушує протиепідемічні норми – Ляшко

Субота, 20 червня 2020, 18:18
Кожен шостий суб’єкт господарювання порушує протиепідемічні норми – Ляшко
kmu.gov.ua

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляє, що кожен шостий суб’єкт господарювання порушує протиепідемічні норми.

Джерело: сайт МОЗ

Пряма мова Ляшка: "На жаль, сьогодні кожен шостий суб’єкт господарювання порушує протиепідемічні норми. Ці порушення призводять до того, що відбуваються інфікування. Є порушення й в транспорті. 

Ми повинні розуміти, що наша спільна мета – подолати епідемію коронавірусної хвороби. Ніхто не зацікавлений в продовженні карантину. Нам всім тяжко, але ми повинні зрозуміти і дотримуватись прописаних норм".

Деталі: Ляшко зазначив, що перед пом’якшенням карантинних обмежень відбувалися зустрічі з асоціаціями різних сфер економіки для спільного напрацювання правил, дотримання яких убезпечить людей від зараження.

За його словами, протиепідемічні рекомендації прописані для ресторанів, офісних приміщень, салонів краси, спортзалів, басейнів, ринків, торгово-розважальних центрів.

Одне з ключових правил: працівники, які приходять до цих закладів, повинні зранку пройти термометрію. Відвідувачів на територію магазину, торгово-розважального центру тощо повинні допускати, виходячи з норми 1 людина на 10 метрів квадратних.

Він також наголосив, що перебуваючи в будівлі громадського приміщення потрібно одягати на обличчя маску, яка обов’язково має прикривати і ніс.

Крім того, не можна заходити в громадський транспорт, в приміські електрички без маски на обличчі. За цим повинні слідкувати перевізники. Автоперевізники не повинні допускати в автобус людей більше, ніж передбачено технічним паспортом для сидячих місць.

В закладах громадського харчування, які відкриті для відвідувань всередині закладу, повинна дотримуватись норма щодо розміщення кількості осіб за одним столом, мають бути забезпеченні умови соціального дистанціювання: люди за різними столиками мають знаходитися на відстані 1,5 метра. Меню повинно бути одноразовим, або таким, що підлягає дезінфікуючій обробці.

В кожному з перелічених закладів повинні бути умови для проведення антисептичної обробки рук.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування