У британському Редінгу нападник убив трьох людей, поліція каже про теракт

Неділя, 21 червня 2020, 16:45
У британському Редінгу нападник убив трьох людей, поліція каже про теракт

У британському місті Редінг нападник з ножем убив трьох людей. Поліція повідомила, що розглядає напад як теракт.

Про це повідомляють низка британських ЗМІ, серед яких ВВС та Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

У місті Редінг, що розташований у 60 км на захід від Лондона, чоловік, озброєний ножем, напав на перехожих та завдав смертельних поранень трьом людям. Інцидент стався вчора увечері близько 19-00 у парку Forbury Gardens (Фобері Гарденс).

За словами одного зі свідків подій, парк був повен компаній, які спілкувалися, сидячи на газоні, коли один чоловік раптом прокричав якісь незрозумілі слова і кинувся на групу з близько 10 людей, намагаючись вдарити їх ножем.

Окрім трьох загиблих, нападник поранив ще трьох людей, двох із них госпіталізували. За останньою інформацією, одного після надання медичної допомоги вже виписали, ще одна людина залишається у лікарні, загрози життю постраждалого немає.

Поліція заарештувала 25-річного нападника, який є місцевим мешканцем. У коментарі ВВС повідомили, що він – вихідець з Лівії.

Спершу поліцейські казали, що досліджують мотиви злочину. Вдень у неділю поліція оголосила, що розглядає напад як теракт.

"Контртерористична поліція тепер може підтвердити, що напад з ножем, який стався у Редінгу минулого вечора, є терористичним нападом", - йдеться у повідомленні.

Інцидент стався за лічені години після чергової антирасистської демонстрації. За словами поліції, взаємозв’язку між цими подіями немає.

Вранці прем’єр Борис Джонсон збирався на зустріч із силовиками у зв’язку з нападом.

"Мої думки – з усіма, кого торкнувся жахливий інцидент у Редінгу. Дякую усім екстреним службам, які працюють на місці", - написав він напередодні після повідомлень про події.

На під’їзді до парку досі встановлені кордони. Люди несуть туди квіти, щоб вшанувати пам’ять загиблих.

За останні кілька років у Британії відбулася низка терористичних атак, зокрема, підрив смертником вибухового пристрою на концерті у Манчестері в 2017 році та два напади з ножем у Лондоні, також у 2017 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування