Усі кандидати в непостійні члени Радбезу ООН є партнерами України – Зеленський

Неділя, 21 червня 2020, 21:40
Усі кандидати в непостійні члени Радбезу ООН є партнерами України – Зеленський
пресслужба президента

Усі країни, які брали участь у виборах непостійних членів Ради Безпеки ООН на 2021-2022 роки, зокрема Канада, є партнерами України.

Джерело: президент Володимир Зеленський в інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail, повідомляє пресслужба президента

Пряма мова: "Це структура таємного голосування, і хочу вам сказати, що всі без винятку кандидати, серед них і Канада, яка боролася за це непостійне членство в Раді Безпеки ООН, вони всі є нашими партнерами та дійсно заслуговують на те, щоб бути в Раді Безпеки ООН".

"Я розумію, що Канада дуже хотіла в Раду Безпеки ООН. І я, як у нас кажуть, тримав кулаки. Цього не сталося, але я думаю, що і для Канади, і для нас це дуже важливо, і ми віримо в успіх Канади".

Деталі: Президент наголосив, що у світі є багато майданчиків, де всі прислухаються до думки цієї країни. Зокрема, це НАТО та ОБСЄ.

Пряма мова: "Я хочу, щоб ви розуміли, що все, що важливо для Канади, важливо й для України, тому що ми розуміємо, що Канада завжди на таких масштабних геополітичних майданчиках підтримує Україну. А ми завжди будемо підтримувати Канаду".

Деталі: Зеленський також зазначив, що лібералізація візового режиму з Канадою була б для України важливим кроком з посилення відносин між двома країнами.

Пряма мова: "Наші люди мають відчувати себе однаково вільно, просто, відкрито – як канадці в Україні, так і українці в Канаді. Тому ми говоримо про лібералізацію. Мені здається, що Джастін (прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. – ред.) підтримує цей напрям, і вже хочеться крок за кроком наблизити цей момент".

Що передувало: 18 червня у штаб-квартирі Організації об’єднаних націй провели таємне голосування щодо обрання непостійних членів Радбезу на 2021-2022 роки та голови Генасамблеї. До Ради безпеки увійдуть Індія, Ірландія, Норвегія і Мексика.  

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News