Трамп підписав указ, щоб зберегти пам’ятники від протестувальників

Субота, 27 червня 2020, 06:35
Трамп підписав указ, щоб зберегти пам’ятники від протестувальників

Президент США Дональд Трамп підписав указ для захисту пам’ятників від протестувальників. Розпорядження стало реакцію на масове нищення меморіалів і статуй під час протестів. 

Джерело: Трамп у twitter

Дослівно: "Мені випала честь підписати дуже суворий указ, який захищає американські пам’ятники, меморіали і статуї та бореться із кримінальним насильством. Тривалі терміни тюремного ув’язнення за це беззаконя проти нашої країни".

Деталі: Адміністрація Трампа наразі не опублікувала текст указу. Відповідний документ став реакцією на руйнування пам’ятників, зокрема конфедератам. 

Читайте також: "Почнеться мародерство – почнеться стрілянина": що відомо про масові протести у США

Передісторія: 

  • Протести у США почались після смерті афроамериканця Джорджа Флойда від рук поліцейського. Чоловік помер після того, як поліцейський притиснув його шию коліном. Флойд кричав, що не може дихати. Це сталося у Міннеаполісі 25 травня. Після інциденту люди спалили поліцейську дільницю, місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації
  • Офіцер поліції Дерек Човін, який брав участь в затриманні Флойда, заарештований. Ще трьох поліцейський звільнили з поліції.
  • Протести охопили всю країну. Не менш 25 міст ввели комендантську годину.
  • Протестувальники почали зносити пам'ятники конфедератам, які були причетні до рабства та торгівлі людьми. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування