Меркель за діалог з Росією, попри її методи дестабілізації

Субота, 27 червня 2020, 17:38
Меркель за діалог з Росією, попри її методи дестабілізації

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель вважає, що Берлін повинен продовжувати конструктивний діалог з Росією, незважаючи на методи дестабілізації.

Про це вона сказала в інтерв’ю кільком європейським виданням, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Меркель звернула увагу на "кампанії дезінформації", що проводяться Росією, а також нагадала про вбивство громадянина Грузії чеченського походження Зелімхана Хангошвілі, який був застрелений в самому центрі Берліна у серпні минулого року. У цій справі федеральна прокуратура Німеччини 18 червня висунула проти уряду Росії звинувачення в замовному вбивстві.

"Вбивство в берлінському парку Тіргартен - це, очевидно, серйозний інцидент, провина за який в даний час з'ясовується в суді", - підкреслила канцлер ФРН. "У будь-якому разі, ми визнаємо, що гібридна війна і методи дестабілізації є моделлю поведінки з боку Росії", - додала вона.

У той же час канцлерка ФРН вважає, що "є вагомі причини продовжувати конструктивний діалог з РФ".

"У таких країнах, як Сирія і Лівія, які лежать в безпосередній близькості від Європи, стратегічний вплив Росії великий. Тому я буду й далі прагнути до співпраці", - пояснила очільниця німецького уряду.

Зелімхан Хангошвілі, який раніше був оголошений в РФ в розшук за звинуваченням у тероризмі, виїхав у Німеччину після того, як в 2015 році в Грузії на нього було скоєно черговий замах. Він був застрелений в берлінському парку Малий Тіргартен 23 серпня 2019 року. Ймовірний вбивця, громадянин Росії, був затриманий в Берліні в той же день.

Глава МЗС ФРН Гайко Маас і канцлерка Німеччини Ангела Меркель раніше в червні не виключили можливості запровадження проти Росії нових санкцій через це вбивство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування