Під час протестів у США загинули щонайменше 11 осіб – ЗМІ

Середа, 3 червня 2020, 10:41
Під час протестів у США загинули щонайменше 11 осіб – ЗМІ

Щонайменше 11 людей загинули під час протестів у США, які почалися через смерть афроамериканця Джорджа Флойда у результаті затримання поліцейськими.

Джерело: Associated Press

Дослівно: "Один чоловік був відставним капітаном поліції Сент-Луїса ... Інший був улюбленим власником барбекю-ресторану в Луїсвіллі, який надавав офіцерам безкоштовне харчування. Ще один – відомий як "містер Індіанаполіс"– колишній зірковий футболіст. Вони серед тих, хто загинув під час протестів".

Деталі: Загинули люди з Сент-Луїса, Луїсвілля, Окленда, Індіанаполіса, Давенпорта, Міннеаполіса, Омахи, Детройта і передмістя Чикаго.

У Сент-Луїсі загинув 77-річний відставний капітан поліції Девід Дорн, який прослужив 38 років, – його застрелили мародери в ломбарді.

В Луїсвіллі убили 53-річного власника барбекю-ресторану Девіда МакАті (афроамериканець). Він загинув, коли поліція і Нацгвардія розганяли натовп і, почувши постріли, відкрили вогонь у відповідь.

В Окленді вбили 53-річного офіцера Дейва Патріка Андервуда (афроамериканець), який з іншим службовцем забезпечував безпеку в будівлі суду США під час акції протесту. У них стріляли з автомобіля. Напарника Андервуда важко поранили.

 У Індіаполісі загинули 2 людини – 38-річний Кріс Біті, колишній нападник в Університеті Індіани, і 18-річний чоловік (його ім'я не називають), якого смертельно поранили під час протестів у місті.

Також 2 людини загинули в Девенпорті: 22-річна Італія Келлі, її застрелили, коли вона залишала територію протесту, і чоловік, тіло якого виявили поруч з місцем перестрілки, де був поранений офіцер поліції.

У Міннеаполісі застрелили біля ломбарду 43-річного темношкірого Келвіна Л. Хортона-молодшого, в Омасі – 22-річоного афроамериканця Джеймса Скарлока, в Детройті був убитий 21-річний чоловік і ще двоє людей загинули в передмісті Чикаго.

Крім того, десятки людей отримали поранення під час протестів.

Читайте також: "Почнеться мародерство – почнеться стрілянина": що відомо про масові протести у США

Передісторія:

  • Масові протести в США почалися після смерті афроамериканця Джорджа Флойда – він помер після затримання поліцейськими.
  • У Міннеаполісі люди спалили поліцейську дільницю, місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації.
  • Офіцер поліції Дерек Човін, який брав участь в затриманні Флойда, заарештований.
  • У Нью-Йорку і Вашингтоні ввели комендантську годину через масові протести, що спалахнули після вбивства Джорджа Флойда.
  • Повторний розтин Джорджа Флойда показав причину смерті – чоловік помер через відсутність кровотоку в мозок.
  • Дуже швидко протести охопили всю країну. Щонайменше 25 міст запровадили комендантську годину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування