У Києві затримали інтернаціональну банду грабіжників-рецидивістів

Вівторок, 30 червня 2020, 15:21
У Києві затримали інтернаціональну банду грабіжників-рецидивістів

Столичні правоохоронці затримали злочинну групу, яка грабувала приватні будинки у Києві та області.

Джерело: поліція Києва з посиланням на свого очільника Андрія Крищенка

Пряма мова: "Вночі завершено багатотижневу кропітку роботу, яку проводила поліція Києва, карний розшук, слідчі підрозділи. З допомогою спецпризначенців КОРДу затримано організоване етнічне угрупування, члени якого займалися розбійними нападами на будинки громадян". 

 

Деталі: До складу злочинної групи входило четверо чоловіків, двоє – громадяни України та двоє – Грузії.  Троє із них уже мають кримінальне минуле: 42-річний іноземець раніше був судимий за вбивство на території своєї країни, його 43-річний співвітчизник мав судимість за незаконне зберігання зброї, а 62-річний українець – за скоєння майнових злочинів.

За словами Крищенка, зловмисників підозрюють у кількох пограбуваннях.

 

Останній їхній злочин був у Києво-Святошинському районі, де вони напали на будинок жінки-підприємця і під погрозою зброєю забрали гроші та коштовності.

Спецпризначенці затримали нападників через кілька хвилин після дзвінка про пограбування.

Під час обшуків у них вилучили вогнепальну зброю, ювелірні вироби, знаряддя для злому замків, пластикові стяжки та велику кількість інших предметів, які можуть бути речовими доказами в інших злочинах. Усе це направили на експертизу.

За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) та ст. 257 (Бандитизм) ККУ. Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Правоохоронці перевіряють причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів на території столиці та встановлюють їхніх можливих спільників.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування