В Україні хочуть пришвидшити приватизацію: підготували реформу та законопроєкт

Вівторок, 30 червня 2020, 22:59
В Україні хочуть пришвидшити приватизацію: підготували реформу та законопроєкт
фото з засідання, president.gov.ua

На засіданні Національної ради реформ, яке відбулося під головуванням президента Володимира Зеленського, було представлено концепцію реформи приватизації.

Джерело: голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко, якого цитує пресслужба Зеленського

Деталі: Наразі в Україні у державній власності перебувають 3600 підприємств. Кожне п’яте – збиткове, заборгованість із зарплати в таких структурах становить 2,9 мільярда гривень.

Саме тому планують кардинально пришвидшити приватизаційний процес.

Сенниченко зазначив, що у 2020-му вдвічі збільшено кількість учасників приватизаційних аукціонів. Фонд розробив інтернет-магазин, у якому розміщено інформацію про приватизацію.

Він також повідомив, що за участю Фонду державного майна підготовлено комплексний законопроект, який має зафіксувати процедуру передачі об’єктів у приватну власність, покращити процедуру приватизації та забезпечити її інституційну спроможність. Рішення про передачу об’єктів для приватизації має ухвалювати Кабінет Міністрів, якщо орган управління не має обґрунтованих причин залишити об’єкт у своїй власності, борги об’єкта перевищують 50% вартості активів, об’єкт використовується неефективно або не за цільовим призначенням чи перебуває в податковій заставі.

Довідково: За п'ять місяців 2020 року завдяки приватизації до бюджету перераховано 500 мільйонів гривень, оголошено понад 800 аукціонів.

Нагадаємо:

  • 26 грудня президент Володимир Зеленський підписав закон "Про оренду державного та комунального майна", який Верховна Рада ухвалила 3 жовтня.
  • Згідно з законом, передача в оренду державного та комунального майна здійснюватиметься шляхом продажу права оренди на майно на електронному аукціоні в електронній торговій системі.

Читайте також: Рада ухвалила Закон про оренду державного майна. Чому це стосується кожного

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News