Степанов про антирекорд: Дотримуйтесь рекомендацій, щоб не посилювати карантин

Четвер, 4 червня 2020, 10:49
Степанов про антирекорд: Дотримуйтесь рекомендацій, щоб не посилювати карантин

Міністерство охорони здоров’я закликає українців дотримуватися протиепідемічних вимог, аби не довелося знову посилювати карантин, адже кількість нових випадків рекордно зросла.

Джерело: голова МОЗ Максим Степанов на брифінгу 4 червня  

Пряма мова Степанова: "У нас сьогодні, з одного боку, є рекорд по кількості людей, які одужали – 602 особи, а з іншого боку – антирекорд по кількості захворівших, підтверджених випадків – 588.

Звичайно, коли ми вводили пом’якшення і наші етапи щодо виходу з карантину, в тому числі застосували адаптивний карантин, у нас було розуміння, що можливе певне збільшення захворівших.

Міністерство охорони здоров’я повністю контролює ситуацію, і в нас по всіх випадках відбувається епідемічний аналіз – ми аналізуємо як загальні цифри, так і практично кожен випадок: як людина захворіла, коло осіб, які були контактними. І ми збільшуємо кількість тестувань.

Хочу звернутися до всіх українців. Пом’якшення карантину чітко регламентує наші епідеміологічні заходи, які ми рекомендуємо: це і користування засобами індивідуального захисту – масками, респіраторами, антисептиками, це і дотримання соціальної дистанції…

Щоб знижувати ризик інфікування, їх треба дотримуватися. В іншому випадку ми можемо спостерігати збільшення кількості захворівших. І як наслідок – МОЗ буде рекомендувати введення якихось додаткових заходів. COVID-19 – це серйозна хвороба, від якої помирають люди",

 

Деталі: Степанов уточнив, що без дотримання рекомендацій МОЗу зростає кількість людей, які заражаються коронавірусом.

Пряма мова: "Ми спостерігаємо два дні поспіль: вчора було 483 захворівших, сьогодні сьогодні цей новий антирекорд (588 нових випадків). Тому для нас дуже важливо дотримання рекомендацій, які дає МОЗ, щоб ми не потребували посилення карантину".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News